SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde, otomobilin çarpması sonucu felç kalıp, dokuz yıldır yatağa ve tekerlekli sandalyeye mahkum yaşayan 12 Yaşındaki Sinem Tayfur’u evinde ziyaret etti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la bir dizi temaslarda bulunmak ve açılış törenlerine katılmak için Muğla’ya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, henüz üç yaşındayken felç olan Sinem Tayfur’u evinde ziyaret etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la kaldığı otelde da görüştüğü belirten Sinem Tayfur’un babası Ersin Tayfur, Bakan Müezzinoğlu’nun ziyaretiyle ilgili olarak ise şunları söyledi:
"Bakan Müezzinoğlu’nun 2’nci ziyareti. Bakanımız, Sinem’in sağlığına kavuşabilmesi için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi. Beni sayın Başbakanımızın yanına götürdüler. Başbakanımız da 'Ne gerekiyorsa yapılacak' dedi. Sinem yeni bir tedavi süreci için yakın zamanda Afyonkarahisar’daki devlet hastanesine sevk edilecek."
Sinem Tayfur, dokuz yıl önce, ablası Rabia’yla caddeden karşıya geçmeye çalışırken bir otomobilin çarpması sonucu felç oldu. Baba Ersin Tayfur dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ’dan yardım istedi. Akdağ da doktorları arayarak, "Ne gerekiyorsa yapılsın. Kızımızın iyileştiğini görmek istiyorum" dedi. Acil ameliyata alınan Sinem'in ayaklarındaki rahatsızlığın bir kısmı giderildi. Aradan geçen süre içerisinde, devlet Sinem’den ilgisini esirgemedi. Sağlık Bakanı Mehmet Müzezzinoğlu da Sinem’in sağlığıyla yakından ilgilendi. Müzezzinoğlu, Temmuz 2013’te de felçli kızı evinde ziyaret etti. Talimat verdi. Sinem, Ankara'daki Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü, buradaki tedavi süreci tamamlandıktan sonra da evine döndü.