Kemal ATLAN- Hakan TÜRKTAN / ESKİŞEHİR, () - SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sahte ve günü geçmiş stentlerin piyasaya sunulması olayının takibini Emniyet teşkilatıyla birlikte yaptıklarını söyledi.
Ankara'dan Eskişehir'e gelen bakan Mehmet Müezzinoğlu ilk olarak Vali Güngör Azim Tuna'yı makamında ziyaret etti. Müezzinoğlu Valilikte gazetecilerin çeşitli sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Piyasaya sahte ve günü geçmiş stentler sunuldu. Bu konuda bir çalışmanız var mı?" sorusuna Bakan Müezzinoğlu şu yanıtı verdi:
"Biz Türkiye olarak dünya standartlarının da ötesinde dünyada ilk uygulamayı biz yaptık. Hala o düzeyde bir örneği yok. Gerek ilaç takip sistemi, gerekse tıbbi ürün sistemi ister Türkiye'de üretilsin, isterse yurtdışından gelsin gümrüklerden itibaren hasta kullanıncaya kadar takip yapabilen bir sistemimiz var. Ama bütün buna rağmen bazen yanlış yapanlar oluyor. Onun da emniyetle birlikte takiplerini yapıyoruz."
'ŞEHİR HASTANESİ İHALE AŞAMASINDA'
Eskişehir'de yapılacak olan şehir hastanesinin ihale aşamasında olduğunu belirten Mehmet Müezzinoğlu, "Şehir Hastanesi'nin ihale süreçlerini takip ediyoruz. 1- 2 ay içerisinde onları tamamlamayı hedefliyoruz. Şu anda 5 firma arasında proje tercihi seçimi yapıldı. Şimdi bu proje üzerinden son ihale takvimini başlatacağız ve inşallah en kısa zamanda ihale süreci tamamlanmış olacak" dedi.
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna Bakan Müezzinoğlu'na bir tablo hediye etti. Müezzinoğlu ziyaretin ardından Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'nde düzenlenen ve basına kapalı olarak yapılan 'Eskişehir Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

FOTOĞRAFLI