SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 10 yıl önce Türkiye'den yaklaşık 150 bin kişinin 50-100 bin dolar harcayarak sağlık hizmeti alabilmeki için yurt dışına gittiğini belirterek, "2012'de 480 bin kişi yurt dışından Türkiye’ye sağlık hizmeti almaya geldi" dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bugün saat 15.00 sıralarında karayoluyla Edirne’ye geldi. Bakan Müezzinoğlu, Edirne Valisi Hasan Dureur ve çok sayıda kurum müdürü ile birlikte Edirne Halk Eğitim Merkezi’nde merkez mahallelerin, ilçe ve köylerin muhtarlarıyla biraraya geldi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, toplantıda, ekonomik krizle boğuşan Yunanistan’da yaşayan doktorlara iş teklifini bir kez daha yineledi. Bakan Müezzinoğlu, "Yunanistan’daki 7 bin doktorun yurt dışında iş aradığını haberi üzerine dedim ki 'Buyursunlar gelsinler.' Bizim insanımıza sağlık hizmeti anlamında onların birikimlerinden istifade ederiz. Çünkü biz beyin göçü yapan ülke olmaktan, kendi beyinlerini iyi değerlendiren hatta dışarıdan da o beyinlerinden istifade eden bir anlayışı Türkiye’ye ve Türkiye’nin dinamiklerine katmaktan mutluluk duyarız" dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Almanya'nın 1945 yılında ikinci dünya savaşından çıktığını hatırlatarak, şöyle devam etti:
"İkinci Dünya Savaşı'ndan çıkan bir Almanya, Fransa, Hollanda büyük bir yıkımla karşı karşıya olan ülkeler 1960’lı yıllardan sonra hızlı dinamiklerini devreye sokmuşlar ama hızla devreye soktukları dinamiklerinden sonra Türkiye’den işçi almaya başlamışlar. Biz karın tokluğuna insanlarımızı oraya gönderir olmuşuz. Bugün dünyanın değişik ülkelerinde 5 milyon insanımız karın tokluğuna dünyanın çeşitli ülkelerinde üçüncü kuşak nesillerini bu milletin adetlerini, geleneklerini değerlerini, dilini, dinini acaba ne kadar yakaladı veya ne kadar sahiplenebildiğinin soru işaretleriyle yaşıyoruz. Halbuki biz ülkemizin dinamiklerini Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği ‘Muasır Medeniyetler Seviyesi’ne yükseltebilseydik, milli birlik ve beraberliğimizi güçlü temeller üzerine koyabilseydik, ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ anlayışını güçlü bir şekilde devam ettirebilseydik inanıyorum ki bugün Türkiye, bugün söylediği cümleleri 40-50 yıl önce söyleyecekti."
Hükümet olarak sağlık alanında çok büyük işler başardıklarını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, "10 yıl önce Türkiye'den yaklaşık 150 bin kişi 50-100 bin dolar harcayarak sağlık hizmeti alabilmeki için yurt dışına gidiyordu. 2012'de 480 bin kişi yurt dışından Türkiye’ye sağlık hizmeti almaya geldi. Önümüzdeki 10 yılda inanıyorum ki Türkiye yakın coğrafyasındaki en az 1.5 milyarlık nüfusa sağlık hizmeti verecek bir noktaya gelecek" dedi.
Konuşmaların ardından muhtarlar, Bakan Müezzinoğlu’na, mahalle ve köylerinin ihtiyaçlarını ve sorunlarını anlattı. Bakan Müezzinoğlu,Vali Duruer ve daire müdürleri bu istekleri not aldı.