65 yaşındaki Güney Koreli kadına daha önce dizlerindeki ağrılar nedeniyle gittiği doktorlar tarafından, eklemlerde bir tür tampon gibi işlev gören kıkırdağın yıpranması sonucu ağrı ve sertliğe sebep olan dejeneratif eklem hastalığı teşhisi konuldu.

Ancak yaşlı kadın, doktorların tavsiyesi üzerine kullandığı ağrı kesici ve iltihap sökücü ilaçların dizlerindeki ağrıya fayda etmemesi ve yalnızca mide rahatsızlığına yol açması üzerine çareyi akupunkturda aradı.

Fakat yaşlı kadının ağrıları bununla da sona ermedi. Akupunktur tedavileri sırasında altından yapılan ufak iğnelerin, stimülasyonun devamlılığı için bilinçli olarak yaşlı kadının derisinin altında bırakıldığı tespit edildi.

Boston Üniversitesi'nde radyoloji profesörlüğü yapan Dr. Ali Guermazi, olayla ilgili yaptığı yorumunda, insan vücudunda iğne veya herhangi bir nesnenin bırakılmasının çok iyi bir fikir olmayabileceğini söyledi.

Bu nesnelerin, iltihap, apse ve enfeksiyona sebep olabileceğini belirten Guermazi, "Aynı zamanda bir doktor röntgenleri okumasını da zorlaştırabilir. İğneler anatominin bir kısmını belirsizleştirebilir" diye konuştu.

İnsan vücudunun, yapısal olarak yabancı nesnelerden kurtulmaya çalıştığını dile getiren Guermazi, "Vücut, öncelikle bir tür savunma mekanizması oluşturur. Örneğin, iltihaplanma ve nesne etrafında lifli doku oluşumu gerçekleşebilir" dedi.

Guermazi ayrıca insan vücudunda bırakılan nesnelerin başka zorluklara da yol açabileceğine işaret ederek, "Hasta MR'a giremez çünkü vücudundaki iğneler hareket ederek bir atardamara zarar verebilir" ifadelerini kullandı.