Erol AKKIR/ ANTALYA, () - BALIKESİR'in ünlü sucukçusu 67 yaşındaki Ahmet Kervan, oğlunun bağışladığı karaciğerle hayata tutundu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde 10 gün önce yapılan ameliyatla Balıkesirli Ahmet Kervan'a, verici olmak isteyen üç oğlundan uygun görülen 34 yaşındaki İlhan Kervan'ın karaciğeri nakledildi.
Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 1 yıl önce Hepatit B'ye bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konulan 42 yıllık evli ve 3 çocuk babası Ahmet Kervan, teşhisin ardından bu konuda Akdeniz Üniversitesi'ne başvurması tavsiyesini aldı. Ahmet Kervan, 3 ay önce Antalya'ya gelerek testlerden geçtiğini ve doktorların "Kadavrayı bekleyemezsin, sana canlıdan nakil yapılması gerekir" dediklerini aktardı.
ÜÇ OĞLU DA VERİCİ OLMAK İSTEDİ
Rıdvan, İrfan ve İlhan adlı üç oğlu olan Ahmet Kervan, "Üçü de verici olmak için sıraya girdi. Testleri yapıldı. 34 yaşındaki oğlum İlhan'ın test sonuçları, benimle uyuştuğunu gösteriyordu. Gelinim de oğlumun bağışçı olmasını istedi. Oğlum 10 gün önce 'Hemen operasyon başlatılsın babam kurtulsun' dedi. Yaklaşık 6 saat süren operasyon sonunda sağlığıma kavuştum" diye konuştu.
Elektrik teknisyeni ve iki çocuk babası İlhan Kervan da tek arzusunun babasının sağlığına kavuşması olduğunu dile getirdi. İlhan Kervan, "Nakil gündeme geldiğinde üç kardeş olarak hiç tereddüt etmeden verici olmak istedik. Şans bana güldü. İnşallah babam kısa sürede sağlığına kavuşacak. Mutlu bir şekilde memleketimize gideceğiz" dedi.
'HASTAMIZ ÇOK ŞANSLI'
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi cerrahlarından Doç. Dr. İbrahim Aliosmanoğlu, yaklaşık bir yıl önce karaciğer yetmezliği teşhisi konulan hastanın 3 ay önce geldiğini belirterek, "Daha önce başlanan ilaç tedavisi yetersiz kaldı. Hemen nakil yapılması gerekiyordu. Hastamız çok şanslı, üç evladı da verici olmak istedi. Oğlu İlhan Kervan'dan 6 saat süren operasyon sonunda karaciğerin bir kısmını naklettik. Hastamızın sağlık durumu çok iyi" diye konuştu.

EA(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)