Erol AKKIR/ANTALYA, () - ANTALYA'da karaciğerinin bir kısmıyla babasının yaşama tutunmasını sağlayan Halime Özkan, "Daha önce Babalar Günü hediyesi olarak hep tişört alıyordum. Bu kez hediyelerin en güzelini verdim" dedi.
Niğde'nin Karaatlı Belediyesi'nde memur olarak çalışan 53 yaşındaki İbrahim Özgün'e, 12 yıl önce Hepatit B'ye bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konuldu. Doktorlarının karaciğer naklinin şart olduğunu söylemesi üzerine Özgün, 2 yıl önce Sağlık Bakanlığı bekleme sırasına yazıldı. Bu sürede bağış organ çıkmayınca, yakınları verici olmak istedi. Kızı 30 yaşındaki Halime Özkan'ın karaciğerinden alınan parça, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde başarılı operasyonla İbrahim Özgün'e nakledildi.
'PAHA BİÇİLMEZ HEDİYE'
Nakilden önce 5 çocuğunun ve kardeşlerinin karaciğer bağışı için sıraya girdiğini, kızı Halime Özkan'ın ısrarcı olduğunu belirten İbrahim Özgün, "Kızım Halime yanıma geldi ve 'Baba sana bugüne kadar Babalar Günü hediyesi olarak hep tişört alıyordum. Şimdi hayatımın en değerli ve paha biçilmez hediyesini vermek istiyorum. Bunu yapmama müsaade et' dedi. Böyle evladım olduğu için çok gururlandım. Çok mutluyum. Tüm evlatlarımdan Allah razı olsun" diye konuştu.
'O OLMAZSA NE YAPARIZ'
Babası için ameliyat masasına yatarak karaciğerinin bir bölümünü veren evli ve 2 çocuk annesi Halime Özkan, eşinin de rızasını aldığını belirtti. Halime Özkan, "Daha önce Babalar Günü hediyesi olarak babama hep tişört alıyordum. Bu kez hediyelerin en güzelini verdim. Çok heyecanlıyım. Babamın sağlığına kavuşması için canımı bile veririm. Bizim her şeyimiz, evimizin direği, anamın kocası, 5 kardeşin babası. O olmazsa biz ne yaparız" dedi.
HER İKİSİ DE ÇOK İYİ
Karaciğer naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ise baba ile kızının durumunun iyi olduğunu, yoğun bakım sonrasındaki klinik takiplerin sürdüğünü, tüm değerleri normal düzeye geldiğinde taburcu olacaklarını söyledi.

(FOTOĞRAFLI)