Gökhan YALKALK/TORBALI (İzmir), () - İZMİR'in Torbalı İlçesi'nde yaşayan 18 yaşındaki Alpaslan Sarıkavak, doğumu sırasında beyni hasar gördüğü için konuşamıyor ve yürüyemiyordu. 9 yıldır sürdürdüğü fizik tedaviye olumlu yanıt veren Sarıkavak, şimdi bisiklete bile binebiliyor.
Doğumu sırasında beyni hasar gördüğü için engelli olarak dünyaya gelen Alpaslan Sarıkavak, bir kişinin yardımı olmadan yürüyemiyor ve hiçbir işini göremiyordu. Hayata tutunma azmi ve yaşama sevinci sayesinde tüm yetilerini kazanan Sarıkavak, hem yürüyor, hem konuşuyor hem de bisiklet kullanıyor. Gördüğü fizyoterapi sayesinde hayata yeniden "Merhaba" diyen gencin bu başarısını ve iyileşme sürecini görenler ise gözlerine inanamıyor.
HAYALİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
Hülya ve Rahmi Sarıkavak çiftinin 18 yaşındaki ikinci çocukları olan Alpaslan Sarıkavak, 2005 yılında Özel Anaç Rehabilitasyon Merkezi'ne fizyoterapi görmek için başvurdu. Tedavilerine başlayan Alpaslan Sarıkavak, olumlu sonuçlar almaya başlayınca yılmadan tedavilerine devam etti. Şimdilerde konuşabilen, yardım almadan okula gidip gelebilen hatta bisiklet süren Sarıkavak, ilköğretimdeki eğitiminin ardından Endüstri Meslek Lisesi Bilişim Teknolojisi Bölümü ikinci sınıfa geçti. En büyük hayalinin bilgisayar mühendisi olmak olduğunu söyleyen genç, 9 yıldan bu yana fizik tedavi gördüğünü belirterek kendisi gibi engelli bireylere bazı öneriler yaptı. Sarıkavak, şöyle dedi:
"Her şey istemekle başlıyor. İstedim ve başardım. Yürümek, konuşmak, hayatı yaşamak çok güzel bir duygu. Benimle aynı durumda olan bütün engelli kardeşlerime tavsiye ediyorum, hayata dört elle sarılsınlar ve tedavilerini aksatmasınlar." 
Öğrencisinin ilk geldiği gün ile şimdiki hali arasında çok büyük fark olduğunu vurgulayan Fizyoterapist Aytekin Başar, "Buraya geldiğinde çok sıkıntılıydı ve kas gerilmeleri, sinir sıkışmaları yoğundu. İsabetli rehabilitasyon programı sayesinde istikrarlı uygulamalarla başarıyı elde ettik. Hem onun adına hem de kendi adıma çok mutluyum" dedi.

(FOTOĞRAFLI)