Salih GÜNER / KIRŞEHİR, () - KIRŞEHİR Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalığı ve Sağlığı Bölümü Dr. Nuran Çelenk, aşının çocuklarda yüzde 99 bağışıklık sağladığını söyledi. 
Ailelerin aşılama programlarına uymaları gerektiğini vurgulayan Dr. Nuran Çelenk, aşı yapılmadığı takdirde hastalıkların erişkin yaşlarda ortaya çıktığını ve insan vücudunda ağır hasar bırakabildiğini belirtti. Enfeksiyon hastalıklarında aşılamaya dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Dr. Çelenk şöyle dedi:
"Aşı korunma yollarından sadece bir tanesi, ama en kolay ve en yaygın uygulananıdır. Enfeksiyon hastalığını geçirmekle hastada bırakılan hasar ve aileye getireceği yükü düşünecek olursak, aşılama çok daha basit çok daha kolay bir yöntemdir. Devlete ve aileye maliyeti çok daha ucuzdur. En önemlisi de çocuğun sağlığını koruyucu etkisidir. Birçok aşı genellikle yüzde 97- 99 gibi kalıcı bağışıklık bırakmaktadır. Bu yüzden de aşılama programını kesinlikle tek bir doz bile aksatmadan devam ettirmek gereklidir."
SG(OE/COŞ) (FOTOĞRAFLI)