Erol AKKIR/ANTALYA, () - ANTALYA'da biri 14, diğeri 12 yaşındaki iki kızı da böbrek hastası olan 37 yaşındaki Ayşe Arslan, hayatının en zor kararını verip, acil nakil gereken büyük kızı Şeyma Yazgı'ya bir böbreğini verdi.
İstanbul'da oturan Arslan Ailesi'nin kızları Şeyma Yazgı ile Beyza Nur, doğuştan kronik böbrek yetmezliğiyle dünyaya geldi. Sürekli kızlarından birinin yaşamını yitirmesi korkusuyla yaşayan Ayşe Arslan, doktorların Şeyma Yazgı'nın böbrek nakli için zamanının kalmadığını söylemesi üzerine büyük üzüntü yaşadı.
Büyük kızından iki yıl sonra dünyaya gelen Beyza Nur'un da böbrek hastalığıyla doğması üzerine üzüntülerinin katlandığını aktaran Ayşe Arslan, yaşadıkları süreci şöyle anlattı:
"Şeyma Yazgı'nın 13 yaşına kadar tedavisi, ilaçla yapıldı. Şeyma geçen yıl diyalize girmeye başladı. 4 ay önce de Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gelerek kadavra sırasına yazıldık. Ancak kadavra çıkmadı. Hemen nakil olması gerekiyordu. Yapılan testlerde benim verici olabileceğim söylendi. İki kızımın da böbrek hastası olması beni yeterince üzüyordu. Hemen nakil için hazırlık yapılmasını istedim. Fakat aklım diğer kızım Beyza Nur'daydı. Çok zor karar, ancak acil böbrek ihtiyacı olan kızıma bir böbreğimi verdim. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakil Merkezi'nde Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi tarafından geçen çarşamba günü gerçekleştirilen operasyonla kızım sağlığına kavuştu. Hayatta kalabileceğimi bilsem diğer böbreğimi de Beyza Nur'a veririm."
HER ŞEY GEÇEN YIL BAŞLADI
Aldığı ilaçlar ve sıkı diyet sayesinde hayatını sürdürdüğünü söyleyen Şeyma Yazgı Arslan ise “Ümraniye Anadolu Kız Teknik Meslek Lisesi 1. sınıf öğrencisiyim. Kardeşim Beyza Nur Arslan da Ümraniye 60. Yıl Meyvelibahçe İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi. Sıkıntı ve diyetlerle yaşamımızı problemsiz sürdürüyorduk. Fakat 1 yıl önce benim için her şey değişti. Diyalize girmeye başladım. 4 ay önce de kadavradan nakil için başvuruda bulunduk. Annem çok zor bir karar vererek, hayata tutunmam için verici oldu" diye konuştu.
SUYA HASRETİM BİTECEK
1 yıldır su içemediğini söyleyen Şeyma Yazgı, “Artık su içeceğim. En az 1 litre içmem gerekiyormuş. Ben suya hasretken şimdi 1 litre su iç diyorlar. Çok mutluyum. Normal yemek yemeye başlayacağım. Kardeşimi çok seviyorum. Buradan ona da nakil için dua ediyorum. Anneme çok teşekkür ediyorum. Bu zor kararı vermek onu yordu. Fakat şimdi diğer kızını düşünüyor. İnşallah o da sağlığına kavuşacak, dua ediyorum" dedi.
İstanbul'daki bir vakıfta çalışan baba 42 yaşındaki Derya Arslan ise ihtiyaç olması halinde kendisinin de diğer kızına seve seve böbreklerinden birini vereceğini söyledi.

EA(HA/SS) (FOTOĞRAFLI)