KONYA'da koma halinde götürüldüğü hastanede, kalbin kirli kanını akciğerlere pompalayan ana damarda tıkanma ve kalp kapakçığında genişleme tespit edilen 64 yaşındaki Fatma Demir aynı anda yapılan iki ameliyatla yaşama tutundu. Fatma Demir normal servise çıkarıldığı gün, eşi 74 yaşındaki İbrahim Demir kolon kanserinden yaşamını yitirdi.
Konya'da kan tükürme şikayeti olan Fatma Demir komaya girince ailesi tarafından hastaneye ulaştırıldı. Burada yapılan tetkikler ve muayene sonrası doktorlar arasında 'dikiş tutmaz' olarak adlandırılan, kalbin kirli kanını akciğerlere pompalayan ana damar olan pulmoner arter damarda tıkanma tespit edildi. Ayrıca bir kalp kapakçığında genişleme ve yetmezlik belirlendi. Akciğerlere pıhtı attığı için ani ölüm riski bulunan Fatma Demir'in acilen ameliyat olması gerektiği bildirildi.
AYNI ANDA 2 AMELİYAT
Ailesinin ameliyata karar vermesinin ardından 3 gün hastanenin yoğun bakım servisinde tutulan Fatma Demir operasyona alındı. Hastanenin Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Özgür Mart ve Göğüs Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Deniz Yorgancılar tarafından gerçekleştirilen ameliyat sonrası Fatma Demir'in, aynı anda hem kalp kapakçığı onarıldı hem de doktorlar arasında 'dikiş tutmaz' olarak adlandırılan tıkalı damarı suni damarla değiştirildi.
Başarılı bir ameliyat sonrası servise çıkarılan Fatma Demir'in, kolon kanseri olan eşi İbrahim Demir aynı gün yaşamını yitirdi.  
7 YIL ÖNCE DE KALP KAPAKÇIĞI AMELİYATI OLMUŞ
Operasyonu gerçekleştiren Op. Dr. Özgür Mart, hastanın hayatını tehdit eden kan tükürme şikayeti ile hastaneye getirildiğini belirterek şunları anlattı:
"Yapılan tetkikler sonucu tıpta çok nadir görülen rahatsızlığa maruz kaldığını belirledik. Akciğerlere kalbin kirli kanını veren ana damar olan pulmoner arter damarda balonlaşma vardı ve aynı zamanda bir kalp kapakçığında da genişleme ve yetmezlik mevcuttu. Bu nedenle yüksek hayati riski de olsa hastamızı ameliyata almaya karar verdik. Ayrıca 7 sene önce hastamız kalp kapakçığından ameliyat olduğu için buna bağlı olarak o bölge çok yapışık bir durumdaydı. Ama 3.5 saat süren başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. Şimdi durumu çok iyi. Yakın zamanda solunum makinesinden çıkaracağız ve kendisi nefes almaya başlayacak. Çeşitli hastaneler gezip, 'artık yapacak bir şey yok' denilen bir hastayı sevenleriyle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz."
'ÜZÜNTÜYÜ VE SEVİNCİ AYNI GÜN YAŞADIK'
Annelerinin başarılı bir ameliyat sonrası hayata tutunduğu gün kolon kanseri olan babalarını kaybettiklerini anlatan Bayram Demir ve Havva Esen ise hem üzüntüyü hem de sevinci bir arada yaşadıklarını söyledi.