BALIKESİR’in Sındırgı İlçesi’ndeki Devlet Hastanesi’ne ambulans bağışlayan hayırsever Ali Zühdü Kandemir, hastanede görev yapan doktorların sayısının yetersiz olduğunu dile getirip, yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını istedi.
Balıkesir'in Sındırgı İlçesi’nde, daha önce Devlet Hastanesi’ne ek bina, cami ve okul yaptıran hayırsever Ali Zühdü Kandemir, bu kez de Sağlık Bakanlığı'nın 'Adınız Hayat Kurtarsın' adlı kampanyası kapsamında Sındırgı Devlet Hastanesi'ne ambulans bağışladı. Ambulans bağışı nedeniyle Balıkesir Valiliği'nde düzenlenen törene hayırsever Kandemir'le Vali Ahmet Turhan, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Yılmaz, Il Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Alp Akoğlan, Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Samet Ermiş de katıldı.
BAŞKALARINA ÖRNEK OLSUN
Yaptığı hizmetlerin diğer hayırseverlere örnek olmasını dileyen Ali Zühdü Kandemir, “Ben 'Sındırgımız yararlansın' diye hastane binası yaptırdım, ambulans aldım. Ama ilçemizde maalesef doktor sıkıntısı çekiyoruz. Köylerden hastalarımız geliyor. Doktor yeterli olmadığı için Bigadiç veya Balıkesir'e sevkediliyor. 60 kilometre uzak köyden gelen hasta bir o kadar daha giderek Balıkesir'e ulaşıyor. Buna çok üzülüyorum. Sındırgımız mahrumiyet bölgesi olmasın. Onun için büyüklerimizden hastanemize ihtiyacı kadar doktor atamasını rica ediyorum” dedi. Kandemir ayrıca Balıkesir Üniversitesi yerleşkesinde yapımı devam eden Tıp Fakültesi Hastanesi'nde de bir odayı tefriş ettirme sözü verdi.
TURHAN’DAN KANDEMİR’E TEŞEKKÜR
Vali Turhan, “Ali Zühdü Kandemir Sındırgı'da bir çok hayır işi yapmıştır. Sayın Kandemir'e gönülden teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Vali Turhan, Kandemir'e teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler verdi. Turhan ve beraberindekiler, daha sonra valilik bahçesinde bulunan ambulansı inceledi. CY(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)