ŞANLIURFA’da, 5 yıl önce üzerine çaydanlığın devrilmesi sonucu götürüldüğü Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Yanık Ünitesi’nde tedavi görürken, 2 yaşında HIV bulaşması sonucu AIDS hastalığına yakalanan Yusuf Ç., kaderine terk edildi. 1 Aralık Dünya AIDS Günü olduğunu hatırlatan ve kapılarını kimsenin çalmadığını söyleyen babası 43 yaşındaki Mehmet Ç., hastalığın ortaya çıkmasının ardından dışlanınca evlerini köyün dışına taşıdıklarını, Sağlık Bakanlığı aleyhine açtıkları davanın ise sonuçlanmadığını anlattı.
Merkeze bağlı Ulucanlar Köyü Karagöz Mezrası’nda yaşayan ailenin çocuğu Yusuf Ç.’ye, 2008 yılının mart ayında 1.5 yaşındayken HIV virüsü bulaşmasıyla başlayan dramı sürüyor. Bugün 6.5 yaşına gelen Yusuf, hastalığından habersiz, sık sık Ankara’ya götürülerek tedavisi ediliyor.
Yaşananların ardından dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın talimatıyla bir sağlık ocağında asgari ücretle işe başlatılan baba Mehmet Ç. ise, aradan geçen süre içersinde sorumluların cezalandırılmamasına ve Dünya AIDS Günü’nde hatırlanmamalarına sitem ediyor. Evde oyun oynarken, kaynar suyun dökülmesi sonucu sol omuz ve kolunda yanık oluşan oğlunu Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürmeleriyle dramlarının başladığını söyleyen baba Mehmet Ç., şunları anlattı:
“Aradan geçen 5 yıl içersinde hiç bir yetkili ve sorumlu bizi arayıp sormadı. Adeta bizi kaderimizle baş başa bıraktılar. AIDS’in pençesine düşen oğlumun tedavisi için birkaç ayda bir Ankara’ya gidiyoruz. Çocuklarımı ve ailemizi dışlamalarından dolayı evimi, köyün dışına taşıdım. Şimdi oğlum ilkokul 2’inci sınıfa gidiyor. Ancak her yıl öğretmenleri oğlumun okula başlaması için bizden heyetten alınmış sağlık raporunu istiyor. Oğlum derslerinde  oldukça başarılı eve gelince kardeşlerinde ona yardımcı oluyor. Tek isteğimiz oğlumu bu ölümcül hastalığın pençesine düşürenlerin cezalandırılmasıdır. Bu olayın üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen halen sorumlular hak ettiği cezayı almadı. Benim oğlumun başına gelen bu olay kimsenin başına gelmesin."
AİDS’Lİ YUSUF DOKTOR OLMAK İSTİYOR
Minik Yusuf ise yaşananlardan habersiz kardeşleriyle oyun oynarken, ailenin Sağlık Bakanlığı ile kanı veren hastane personeliyle ilgili açtığı maddi ve manevi tazminat davaları ise halen sürüyor.
Ulucanlar İlköğretim Okulu 2’inci sınıfına giden Yusuf Ç., öğretmen ve sınıf arkadaşlarını çok sevdiğini büyüyünce doktor olup hastaları iyileştirmek isteğini söyledi.  

ÖŞ(HK/ESM)  (FOTOĞRAFLI)