BİTLİS'in Ahlat İlçesi Devlet Hastanesi'nde 1'inci basamak 4 yataklı yoğun bakam ünitesi kuruluyor. Ahlat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Koray Okur, yoğum bakım ünitesinin 150 bin TL'ye mal olacağını ve 1 ay içerisinde faliyete geçeceğini söyledi.
Bitlis'e 60 kilometre uzaklıkta bulunan Ahlat ilçesi'nin Devlet Hastanesi'ne yoğun bakım ünitesi kuruluyor. Başhekim Dr. Okur, büyük bir ihtiyaç haline gelen yoğun bakım ünitesinin Sağlık Bakanlığı'nın özel izniyle kuracaklarını söyledi. Son teknolojik cihazlarla sahip olacak olan yoğun bakım ünitesinin 150 bin TL'ye mal olcağını anlatan Başhekim Dr. Okur, bunun döner sarmeye kaynaklarından karşılanacağını ve bir ay içerisinde hizmete alacaklarını ifade etti.
Başhekim Okur, hastanenin kapasitesinin 2 katı üzerinde çalıştığını da belirterek, "1'nci basamak 4 yataklı yoğun bakım ünitesi, merkezi oksijen, merkezi vakum, hasta panelleri, vantilatör gibi tüm teknolojik donanımlar olacak. Burası hayati önem taşıyan bir ünite olacak. Yoğun bakım ünitemiz olamadığı için birçok kalp krizi, ağır travma vakaları ve ağır trafik kazası hastalarının başka hastanelere sevki olduğu için ölümler oluyordu. Artık faaliyete girecek olan Yoğun Bakım Ünitesi'nde ameliyat sonrası gözlemi gereken hastalar ve durumu ağır trafik kazası hastaları daha üst bir hastaneye sevki öncesi müdahale ve tedavileri yapılabilinecek" dedi.