Erol AKKIR/ANTALYA, () - ANTALYA'da doğuştan kan kanseri olan 9 yaşındaki Selin Topkara, ağabeyi 15 yaşındaki İlyas Topkara'dan nakledilecek ilikle yaşama tutunacak.
Henüz 15 günlükken Nöroblastom hastalığı olarak bilinen kanser tanısıyla tedavi görmeye başlayan ve halen Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisi süren Selin Topkara, Atatürk Anadolu Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi ağabeyi İlyas Topkara'dan nakledilecek ilikle hayata tutunacak. Selin Topkara, "Sağlığıma kavuşmak için her gün Allah'a dua ediyorum. Uygun şartlar oluşunca ilik nakli gerçekleşecek" dedi.
Selin'in sağlığına kavuşması için doğduğu günden beri kızıyla mücadele veren anne Emine Topkara, "Selin'in bebekliğinden beri hayata tutunma azmi çoktu. Ömrünün neredeyse tamamı hastanelerde geçti. Bundan sonra da böyle olabileceğini düşünüyorum. Şimdi tek umudumuz ağabeyinden nakledilecek ilik. İnşallah ağabeyi kardeşine can verecek" diye konuştu.
'O BENİM CANIM'
Lise öğrencisi İlyas Topkara ise "Kardeşimin sağlığı her şeyden önemli. Benim başka bir organım gerekseydi onu da verirdim. O benim canım. Sağlığına kavuşacağı günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Ailenin gülen yüzü olması için her gün dua ediyorum" diye konuştu.

EA(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)