Aç karnına su içtiğinizde başınıza neler gelecek biliyor musunuz? Zaten birçoğumuz suyun ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunun farkındayız. Hemen hemen her gün bir yerlerde “günde en az 2 litre su içilmesi” gerektiğini okuyor, duyuyoruz. Bununla birlikte çoğu insan soğuk su yerine sıcak veya ılık su içerek vücudu için çok daha mükemmel bir şey yapabileceğinin farkında değil.

İşte bir bakışta ılık su içmenin sağladığı 17 yarar;

1 – Migren 2 – Yüksek tansiyon 3 – Düşük kan basıncı 4 – Eklem ağrısı 5 – Kalp atışının aniden yükselmesi ve azalması 6 – Epilepsi 7 – Artan kolesterol düzeyi 8 – Öksürük 9 – Beden rahatsızlığı 10 -Golu ağrısı 11 – Astım 12 – Hooping öksürüğü
13 – Damar tıkanıklığı 14-Uterus ve İdrar ile ilgili hastalık 15 – Mide sorunları
16 – İştahsızlık 17 – Ayrıca gözler, kulak-boğaz ile ilgili tüm hastalıklar.

ILIK SU NASIL KULLANILIR Sabah erkenden kalkın ve mideniz boşaldığında yaklaşık 4 bardak ılık su için. Başlangıçta 4 bardak yapamayabilir, ancak yavaş yavaş yapacaksınız. Ramazan da ise bunu iftarda uygulayabilirsiniz.DİKKAT : Böbreklerimiz saatte 800 ml ile 1000 ml suyu süzebilir. Bu nedenle bir seferde 4 bardaktan fazla su içilmesi de zamanla böbreklere zarar verebilir.

 NOT: Suyu aldıktan sonra 45 dakikalık bir şey yemeyin. Sıcak su terapisi sağlık problemlerini makul bir süre içinde çözecektir

SOĞUK SU SİZİN İÇİN KÖTÜ BİR SEÇENEK Soğuk su sizi genç yaşta etkilemezse, yaşlılıkta size zarar verir.

* Soğuk su, kalbin 4 damarını kapatır ve kalp krizine neden olur. Soğuk içecekler kalp krizinin ana nedenidir.

* Ayrıca karaciğerde sorunlar da meydana getirir. Yağ karaciğeri sıkıştırabilir. Karaciğer nakli için bekleyen insanların çoğu soğuk su içilmesinin kurbanlarıdır.

* Soğuk su midenin iç duvarlarını etkiler. Büyük bağırsağı etkiler ve Kanser ile sonuçlandırır.

Aç karnına su içmek için 10 sebep… Kahvaltıdan önce 1 ya da 2 bardak su içmek toksinlerden kurtulmak ve vücudumuzun ihtiyaç duymadığı maddelerin atılımını sağlamak için idealdir. Bu sayede, her günün başlangıcında su, metabolizmamızı hızlandırır ve hastalıklardan korunmamıza yardımcı olur.

Gece boyunca, vücudumuz hücrelerimizi tamir etmek ve kendini yenilemek için çalışır. Bu nedenle sabahları aç karnına bir bardak su içmek atık maddelerin idrar yoluyla atılmasını sağlayacağından çok faydalıdır.

Aç karnına bir ya da birkaç bardak su içmek; alkol, tütün, kirlilik, kötü beslenme sonucunda vücudumuza giren zararlı maddelerin etkisini azaltmaya yardım eder.
Su cildimizin en iyi dostlarından birisidir ve cilt sağlığı için çok faydalıdır. Aç karnına 2 bardak su içmek cildimizin esnekliğini ve gerginliğini korumasına yardımcı olur ve erken kırışıkların oluşmasını engeller.

Sabahları su içmek, yaşamsal organlarımızın su ihtiyacını karşılar ve sağlıklı bir şekilde işlemelerine yardım eder. Aç karnına 2-3 bardak su içmek kilo vermeye yardımcı olur. Su, vücuttaki toksinleri atmak dışında yağ ve kalori yakımına da katkı da bulunur. Ayrıca, açlık hissini bastırarak gereksiz ve fazla yemenin önüne geçer.

Sabahları su içmek lenf bezlerimizin ve bağırsak yolumuzun sağlığını koruyarak ve kortizol değerlerimizi kontrol etmemize yardımcı olarak bizi enfeksiyonlardan korur ve genel sağlığımıza katkıda bulunur.Aç karnına bir bardak ılık su içmek, güne enerjiyle başlamanın iyi bir yoludur. Sabahları karşılaşabileceğimiz uyku halini ve yorgunluğu gidermeye yardımcı olur.

Kahvaltıdan önce su içmek, bağırsak hareketlerimizi canlandırarak kabızlığı önlemeye yardım eder.Eğer gastrit ve benzeri sorunlar yaşıyorsanız su en iyi yardımcılarınızdan birisi olabilir. Aç karnına en az 3 bardak su içmek midenizdeki asit düzeyini düşürmeye ve gastrite neden olan krampları gidermeye yardımcı olacaktır.Bu önemli bilgi ve yöntemlerden daha fazla kişinin faydalanması için, b-e-ğenip, p-a- ylaşmayı unutmayın lütfen…