ANTALYA'nın Kaş İlçesi Sütleğen köyünde yaşayan 95 yaşındaki Nuri Bilginer, yaşadığı evin odalarını karıştırmaya başlayıp unutkanlık problemleriyle karşı karşıya kalınca, çocukları Memorial Antalya Hastanesi'ne başvurdu. Burada yapılan tahliller sonucu şah damarında önemli ölçüde darlık ve yapılan anjiyografisinde de kalp damarında tıkanıklık tespit edilen Bilginer'in şah damarı lokal anestezi altında açıldı, kalbindeki tıkalı damara da stent takıldı.

Memorial Antalya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü'nden Op. Dr. Mustafa Kar, Nuri Bilginer'in baş dönmesi şikayeti ve unutkanlık sorunuyla hastaneye başvurduğunu söyledi. Yapılan tetkiklerinde beyne giden şah damarında ciddi darlık tespit ettiklerini dile getiren Op. Dr. Kar, “Şahdamarındaki bu tür darlıklar baş dönmesi şikayetlerine neden olabildiği gibi, kekemelik, geçici unutkanlık ve bayılma nöbetlerine de yol açabilmektedir" dedi.

LOKAL ANESTEZİ İLE AMELİYAT

Nuri Bilginer'in sağ şahdamarındaki tıkanıklığın, hastanın yaşı nedeniyle lokal anestezi altında temizlendiğini belirten Op. Dr. Kar, “Damar içinde oluşmuş damar sertliği adı verilen damarı tıkayıcı plakları temizledik. Ameliyattan sonra 10'uncu günde kontrole gelen hastamızın ameliyat sonrasında şikayetlerinin gerilediğini gördük. Bu işlemler, inme riskini ortadan kaldırmak için yaptığımız ameliyatlardan biridir" dedi.

KALBİNDEKİ SORUN DA KONTROL ALTINA ALINDI

95 yaşında olması nedeniyle hastanın damar sertliğinin sadece bir damarda değil vücuttaki diğer damarlarda da görülme ihtimali üzerinde duran Uz. Dr. Gürhan Günay ise Bilginer'e koroner anjiyografi yaptı. Anjiyo sonucuna göre kalbindeki bir damarında tıkanıklık tespit edilen Nuri Bilginer'in damarına stent yerleştirildi. (FOTOĞRAFLI)