GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, 78 yaşındaki Feleknaz Arı, 1 yıldır diyaliz tedavisi gören 3 çocuk annesi 36 yaşındaki kızı Güler Özkaya'ya böbreğini verdi. Annesinin böbreği ile hayata tutunan Güler Özkaya, "Annem sayesinde ikinci kez hayat şansı yakaladığım için çok mutluyum" dedi.
Gaziantep'in Nizip ilçesinde yaşayan ve 13 yaşında böbrek rahatsızlığı başlayan Güler Özkaya, 18 yaşında yaptığı evliliğini hastalığı nedeniyle sonlandırdı. İkinci kez evlenen ve 3 çocuk sahibi olan ve 23 yaşında böbreklerinden biri işlevini tamamen yitiren kadının tek böbreği de iflas edince geçen yıl diyalize girmeye başladı. Diyaliz sırasında böbrek nakli için yakınlarıyla girdiği doku testlerinde başarılı sonuç alamayan Güler Özkaya, son olarak annesi ile birlikte test yaptırdı. Yapılan testlerde dokuların uyumlu olması üzerine anneden kızına nakil kararı alındı.
Annesinin böbreğinin nakledilmesiyle ikinci kez hayat bulduğunu ifade eden Güler Özkaya, "Annem sayesinde ikinci kez hayat şansına kavuştum. Hastalığın süresince başta eşim olmak üzere çocuklarıma, aileme yanımda olup destek oldukları için çok teşekkür ediyorum. Annemle yeniden yaşamımı sağlıklı şekilde sürdüreceğim için çok mutluyum. Ama tüm hastalar kadar şanslı değil, bunun için herkesi organ bağışlayarak hayat kurtarmaya çağırıyorum" dedi.
Kızına böbreğini bağışlayan Feleknaz Arı ise her annenin çocuğu için aynı fedakarlığı yapacağını belirterek, "Kızım diyaliz tedavisi görmeye başladıktan sonra yaşadıklarını görünce dayanamadım. Kendi canım hiç aklıma gelmedi. 3 çocuğu olan kızımı düşündüm ve dokularımız uyunca düşünmeden verdim" diye konuştu.
Anne Feleknaz Arı herkesi organ bağışı yapma konusunda da duyarlı olmaya davet etti.
Öte yandan, böbrek naklinin yapıldığı Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nin Genel Müdürü Yusuf Ziya Yıldırım ise hastanelerinin Organ Nakli Merkezi'nde şu ana kadar 137 nakil yaptıklarını kaydetti.

(HK/CK) (FOTOĞRAFLI)