5 Yaşındaki Çocuğun Vücudu Büyümeyi Durdurdu


5 yaşındaki çocuk, Bloom sendromu ve henüz teşhis edilemeyen başka bir hastalıktan dolayı artık büyümüyor. Annesinin kalbini en çok kıran ise "Ölecek miyim anne?" sorusu.
DÜNYADA BAŞKA ÖRNEĞİ YOK
5 yaşındaki çocuğun boyu Bloom sendromu ve bilinmeyen başka bir hastalıktan dolayı 89 cm'de kaldı. Daily Mail'de yayınlanan habere göre Ryan Cahill isimli çocuk, dünyada aynı anda iki hastalıktan dolayı cüce kalan tek kişi.
Biri 3, diğeri 2 yaşında olan kız kardeşlerinden bile kısa olan Ryan, oyuncak ayısının şortlarına bile sığabiliyor. Annesi Ryan'ın doğduğunda 2 kilo 120 gram, yani premature bir bebekten bile küçük olduğunu söyledi. "Bebekken ona göre kıyafet bulamadığımız için oyuncak bebek kıyafetleri almak zorundaydık. Şimdi de 6-9 ay arası tulumları giydiriyoruz." diye ekledi.

DOĞURMAKTA ISRAR ETTİ
Corrie isimli anne Ryan'a hamileyken doktorlar 20. haftadan sonra bebeğin büyümeyi durdurduğunu söyleyerek aldırmasını tavsiye ettiler. İkizlerini kaybettikten sonra bir daha çocuğunun olmayacağı söylenen Corrie, Ryan'ın bir mucize olduğunu düşünüyordu ve doğurmakta ısrar etti.
Geçtiğimiz aylarda Bloom sendromu teşhisi koyulan Ryan'ın henüz saptanayamayan başka bir hastalığı daha olduğu düşünülüyor. Bloom sendromu boy kısalığı, ciltte güneşe duyarlılık, kanser riski ve erkeklerde kısırlığa sebep olan genetik bir hastalık.
VÜCUDU BÜYÜME HORMONU ÜRETMİYOR
Ryan'ın vücudu büyüme hormonu üretmediği için üvey babasından enjekte ediliyor. Gözlük takmak zorunda olan 5 yaşındaki çocuk aynı zamanda duymakta güçlük çekiyor ve önlemini almadan güneş ışığına çıkamıyor. Ryan'ın en çok zoruna giden küçük kız kardeşlerinin onu rahatça kaldırabilmesi. Kardeşleri kadar oyun oynamak için enerjisi de yok.
Aileye göre, Bloom sendromuna sahip kişilerde kanser riski arttığı için bu hastalığa sahip kişiler genellikle 30'lu yaşlara kadar yaşayabiliyor. Carrie'nin içi kan ağlasa bile oğlu ve diğer çocukları için güçlü durmak zorunda. Ancak Ryan'ın "Ölecek miyim anne?" sorusu karşısında her seferinde yıkılıyor.