KAYSERİ'de 28 yaşındaki Sinan Ceylan, üçüncü kez yattığı ameliyat masasından kamburundan kurtulmuş olarak çıktı.
Tıp dilinde kifoz (kamburluk) olarak bilinen hastalık Sinan Ceylan’ın yaşamını olumsuz etkiledi. Otururken, kalkarken, yatarken, yürürken ciddi sıkıntılar yaşayan Ceylan’a, iki kez kamburluğun düzeltilebilmesi amacıyla ameliyat yapıldı. Ancak bu ameliyatlardan sonuç alınamadı. Sinan Ceylan son olarak Acıbadem Kayseri Hastanesi Ortopedi Servisi'ne başvurdu. Hastanın sırt bölgesinde kamburluğun olduğu alana iki kez cerrahi uygulandığını ancak bu ameliyatların ardından kamburluğun olduğu bölgenin o şekilde kaynadığını belirten Travmatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Nurullah Ermiş, "Sinan Ermiş'in muayenesini tamamladığımızda, sırt bölgesinde omurganın sertleşmesinden dolayı hiç hareket olmadığını saptadık. Kamburluğun düzetilmesi için omurganın gevşetilmesi gerekiyordu. Üçüncü ameliyatı bu nedenle yapmamız önemli ve gerekliydi" dedi.
OMURLARA VİDA TAKILDI
Hastanın kısa sürede ameliyata alındığını ve ameliyat sırasında her omuruna vida takıldığını anlatan Yrd. Doç. Dr. Nurullah Ermiş, "Omurganın kamburluğu vidalara takılan titanyum çubuklarla rahatlıkla düzeltilmesi gerekirken, bu hastanın omurgasının kambur vaziyette kaynamış olması bu düzeltmeyi zorlaştıran en önemli faktördü. Bu nedenle omurgaya ülkemizde sadece belirli merkezlerde uygulanabilen 'omurga osteotomisi' adı verilen ameliyat tekniği uygulandı. Omurga tam 3 bölgeden kesilerek, omurilik dediğimiz sinir ağı korundu. Böylece omurga eskisinden daha esnek bir hale getirildi ve kamburluk düzeltildi. Hastamızın felç kalma riski çok yüksekti. Biz de ameliyatta elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Hastamız operasyondan bir gün sonra yardım almaksızın yürümeye başladı. Kendisini üç gün sonra da taburcu ettik. Hastamıza ameliyat sonrasında yürümesi, egzersiz yapması, ağır işlerden üç ay süreyle uzak durmasını uyarısında bulunduk” diye konuştu.
'ÇOK MUTLUYUM'
Ameliyatın ardından kamburdan kurtulduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Sinan Ceylan ise, “Kamburluk derdim için 3 kez ameliyat oldum. Her türlü riski göze aldım, umudumu hiç kaybetmedim. Hayatımın kalanını kambur şekilde sürdürmek istemiyordum. İnsanın hastalandığında doktoruna güvenebilmesi çok önemli. Ameliyattan sonra ayağa kalkıp kendi başıma, üstelik sırtımda kambur olmadan yürüyebildiğimi görünce çok mutlu oldum” diye konuştu.

DÖ(OE/AK)(FOTOLU)