BURSA, () - BURSA'da, 65 yaşındaki Nadire Uzabacı, böbrek hastası 38 yıllık eşi  aynı yaştaki eşi Ali Uzabacı'ya böbreğini vererek, yeniden sağlığına kavuşmasını sağladı. Nadire Uzabacı, "Eşim gözümün önünde eziyet çekiyordu. Ağrılar içindeydi. 'Diyalize daha fazla girmesin' diye hiç tereddüt etmeden böbreğimin birini verdim. 38 yıllık hayat arkadaşlığımaz vardı, artık can arkadaşı olduk" dedi.
Kronik böbrek yetmezliği hastası olduğunu öğrenen Ali Uzabacı'ya eşi Nadire Uzabacı'dan alınan böbrek, Acıbadem Bursa Hastanesi'nde, Böbrek Nakli Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Bülent Oktay ve ekibi tarafından nakledildi. Başarıyla gerçekleştirilen operasyonun ardından sağlığına kavuşan Ali Uzabacı, "Böbrek hastası olmak kolay değil. Ancak eşim benim üzülmeme bile fırsat vermedi. Gözünü bile kırpmadan böbreğini bağışlayacağını söyledi. Onun fedakarlığından hem çok duygulandım. 'Üzülür mü, acı çeker mi' diye düşündüm. Testler yapıldı ve böbreğinin bana nakledilebileceğine karar verildi. 38 yıl boyunca bana can yoldaşlığı yaptı. Şimdi yeniden doğmuşçasına sağlıklı hissetmemi sağladı. Beni acılardan kurtardı. Onu çok seviyorum ve herkesin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.
'İNSAN SEVDİĞİNİN ACI ÇEKMESİNE NASIL DAYANIR?'
Nadire Uzabacı ise hiçkimsenin, sevdiği insanların acı çekmesine gönlünün razı olmayacağını belirterek, "Eşim gözümün önünde eziyet çekiyordu. Ağrılar içindeydi. Diyalize daha fazla girmesin diye hiç tereddüt etmeden böbreğimi verdim. Çok şükür mutluyuz. Çok doğru bir karar verdim. Çünkü onu mutlu görüyorum. O bana yeter. Artık 38 yıllık hayat arkadaşım ile can arkadaşı oldum" dedi.
Böbrek naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Bülent Oktay ise organ bağışının önemine dikkat çekerek, "Özellikle kadavradan organ bağışlarının artırılamadığını söyledi. Bu konudaki duyarlılığın artırılması amacıyla toplumun tüm kesimlerine görev düştüğünü ifade eden Oktay, “Hiçbirimiz bu benim başıma gelmez diye düşünmemeliyiz. Öncelikle hastalanmamak için beslenmemize, uykumuza özen göstermeli, hareket etmeli ve yeterli miktarda su içmeliyiz. Sağlığı korumak kendimize yapacağımız en önemli yatırımdır" diye konuştu.

IA(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)