Temiz suya erişimin kısıtlı olduğu yerlerde insanlar hijyenik olmayan koşullarda su ihtiyaçlarını gidermesi gerekiyor. Temiz olmayan su kullanımına bağlı olarak ishal, kolera, tifo ve dizanteri gibi su kaynaklı hastalıkları yaşanıyor ve bu hastalıklar da yayılıyor.

Dünyanın karşı karşıya kaldığı kirli suların temizlenmesinde teknolojik adımlar işe yarıyor. Temiz su ihtiyacını karşılamak için teknolojik gelişmelerle birlikte standartlar belirlenerek, buna göre suyu temizleyen ürünler geliştiriliyor.1944 yılında kurulan Ulusal Hıfzısıhha Vakfı (National Sanitation Foundation) insan sağlığını koruma ve geliştirmeyi misyon edindi. Bağımsız bir kuruluş olan Ulusal Hıfzısıhha Vakfı su arıtıcılarını test ediyor.

Qnet Türkiye tarafından temin edilen HomePure Eaze sağlıklı bir biçimde su tüketimini belgeleyen NSF'ye sahip olarak sunuluyor. Temiz suyun günden güne öneminin daha da arttığı günümüzde, NSF belgesi olan cihaz, suyun bulanıklığını, uçucu organik bileşikleri, klorü, kötü tat ve kokusunu azalttığını kanıtlıyor.