5 YAŞINDAKİ FURKAN, EVDE OYNARKEN KALP KRİZİNDEN ÖLDÜ
 
Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde 5 yaşındaki Furkan Bayraktaroğlu, evlerinde arkadaşlarıyla oynarken yere yığıldı ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Doktorlar minik Furkan'ın kalp krizi geçirerek öldüğünü belirlerken, ölümle ilgili olarak kesin rapor İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından verilecek. 
 
Karasu İlçesinin Kuzuluk Mahallesi'nde oturan ve bir özel kuruluşta çalışan Yunus Bayraktaroğlu'nun tek çocuğu olan 5 yaşındaki Furkan, önceki gün evlerinde arkadaşlarıyla oynadığı sırada aniden yere yığıldı. Hareketsiz kalan Furkan yakınları tarafından Karasu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalede kalbinin durduğu anlaşılan Furkan'a kalp masajı yapıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen yaşama döndürülemedi. Çocuğa ilk müdahaleyi yapan karasu Devlet hastanesi doktorları ölümün kalp krizi sonucu olduğunu söyledi. 
 
Ölümü soruşturan Karasu Cumhuriyet Savcılığı çocuğun kesin ölüm nedeninin saptanması için cenazeyi İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderdi. Cenaze, buradaki incelemenin ardından ailesi tarafından alınarak Karasu'da toprağa verildi. 
 
33 YAŞINDAKİ BURCU ÖĞRETMEN KALP KRİZİ GEÇİREREK HAYATINI KAYBETTİ
 
KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde İngilizce öğretmeni 33 yaşındaki Burcu Günkaya geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Genç öğretmenin kalp rahatsızlığı bulunduğu, bir süredir de gribal enfeksiyon nedeniyle ilaç aldığı öğrenildi.
 
İzmit'in Yuvam Akarca semtinde oturan ve eşi de Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'nde memur olan Halise Türkkan Ortaokulu İngilizce öğretmeni Burcu Günkaya'nın birkaç gün önce şiddetli gribal enfeksiyona yakalandığı belirtildi. Bu enfeksiyon nedeniyle ilaç da alan, ancak yaklaşık 10 yıldır kalp rahatsızlığı bulunduğu belirtilen öğretmen Günkaya, dün evinde birden fenalaştı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Burcu Günkaya, yakınlarının haber vermesi üzerine eve gelen 112 Ambulansındaki sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinie rağmen kurtarılamadı.
 
Talihsiz öğretmenin ölümü yakınlarını ve bugün karne dağıtımı yapılan Halise Türkkan Ortaokulu'nda büyük üzüntü yarattı. Burcu Günkaya'nın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi olan Denizli'ye gönderildi. 
 
DİREKSİYONDA KALP KRİZİ GEÇİRDİ, CEP TELEFONUNA 112'Yİ YAZDI, ARAMA TUŞUNA BASAMADAN ÖLDÜ
 
BURSA'da direksiyonda kalp krizi geçiren kamyon şoförü 59 yaşındaki Faik Saraçoğlu, rahatsızlandığını anlayınca kaza olmaması için kamyonunu sağa yanaştırmak isterken, bariyerlere çarparak durabildi. Bu sırada cep telefonuyla 112 Acil Servis numarasını yazan ancak arama tuşuna basamayan Saraçoğlu, direksiyon başında ölü olarak bulundu. 
 
Kaza, saat 02.00'de Kestel İlçesi Ankara Karayolu'nun 17'inci kilometresinde meydana geldi. Ankara'dan 06 FD 0245 plakalı kamyonuyla Bursa'ya yük getiren Faik Saraçoğlu, Barakfakih Mevkiine geldiğinde rahatsızlandı. Cep telefonuyla 112 Acil Servis telefonunu aramak isteyen Faik Saraçoğlu, kaza yapmamak için kullandığı kamyonu da sağ şeride yanaştırıp durdurmak istedi. Kamyon, bariyerlere çarparak durabildi. Kazayı gören vatandaşlar olay yerine gittiklerinde Faik Saraçoğlu'nun cep telefonuyla 112 Acil Servisin rakamlarını yazdığı ancak arama tuşuna basamadığını ve elinde dil altı ilacının bulunduğunu gördüler.
 
Vatandaşlar durumu polise bildirmesi üzerine olay yerine gelen ekipler yaptıkları incelemede Faik Saraçoğlu'nun öldüğünü tespit ettiler. Sağlık görevlileri tarafından yapılan incelemenin ardından Faik Saraçoğlu'nun cesedi, otopsi yapılmak üzere Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 
 
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği sanılan Faik Saraçoğlu'nun ölümüyle ilgili Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.