250 kilo kaçak kesilmiş et ele geçirildi
Olay, Ata Mahallesi Tralleis Caddesi numara 79 adresinde bulunan depoda bugün saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Bahse konu adreste Kaçak et kesimi yapıldığı ihbarını değerlendirenAydın Büyükşehir Zabıta ekipleri ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, depoya ani baskın yaptı. Kan ve et parçalarının dışarıya kadar taştığı deponun içerisinde kesilen etleri ayıklamakta olan 3 kişiden 2’si bir fırsatını bulunup bölgeden uzaklaştı. Kepenklerinin büyük bölümü kapalı olan binaya süpürge alma bahanesiyle giren diğer çalışan ise, kepekleri içeriden kilitleyerek ışıkları söndürdü. Yardım istenmesi üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, uzun süre içerideki kişinin kapıyı açması için çaba gösterdi.
SAVCI İÇERİYE GİRME İZNİ VERMEDİ

Kaçak kesim yapıldığı iddia edilen depoyu kiralayan C.C.’ye telefonla ulaşan polis ekipleri, işletmeciden gelip kapıyı açmasını istedi. C.C.’nin şehir dışında olduğunu öne sürmesi üzerine, içeriye girebilmek için savcılıktan izin istendi. Adli bir olay olmadığı gerekçesiyle savcının arama izni vermemesi üzerine, kepenkleri açamayacaklarını belirten polis ve itfaiye ekipleri bölgeden uzaklaştı. Belediye ve gıda ekipleri, içeriye girmek için Efeler İlçe Kaymakamlığı ile görüştüğü sırada gelen işyeri sahibi C.C., kapı açması üzerine depoda inceleme yapıldı. Yapılan incelemede 3 adet büyükbaş hayvanın kesildiği tespit edildi. Kaçak kesilen yaklaşık 250 kilogram et ve sakatatlar incelenmek üzere muhafaza altına alındı.

"ADAK KESTİM" DEDİ

Kaçak kesim suçlamalarını kabul etmeyen işletmeci C.C., etlerin adak olduğunu ve piyasaya sürülmeyeceklerini iddia etti. C.C.’ye mezbaha dışında uygunsuz koşullarda et kesimi yaptığı için 14 bin 600 lira idari para cezası kesildi. Kulak küpelerinden menşei tespit edilen etlerin sağlıklı çıkması halinde tüketime sunulacağı, aksi takdirde imha edileceği öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.