Ancak 2015 yılı bu zamana kadar geçirdiğimiz tüm yıllardan farklı olacak. Çünkü hükümet, birçok alanda vatandaşın gündelik hayatına etki edecek yeni düzenlemelerden Türkiye'yi belli alanlarda dünya ülkeleri karşısında bir üst sınıfa taşıyacak milyar dolarlık projelere kadar bir çok çalışmanın takvimini 2015 olarak ayarladı.

2023'ÜN TEMELLERİ ATILACAK


Sadece uygulamalar değil Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ardı ardına açıkladığı dönüşüm paketleri kapsamında yer alan yüzlerce eylem planının da startı 2015 yılında verilecek. Özel sektörün yanı sıra kamuyu da kapsayacak çalışmalar ile Türkiye adeta bir reform sürecinden geçecek ve 2023 yılının temelleri atılmış olunacak.

Tabi tüm bu çalışmaların yanı sıra 2015'in Türkiye için bir diğer büyük önemi ise hiç şüphesiz G-20'ye dönem başkanı oluşu. Bütün bu çalışmaların G-20 dönem başkanı olduğumuz bir yıla denk gelmesinin de bir anlamı bulunuyor. Hükümetin defterine aldığı ve sırasıyla hayata geçirilecek reformlar ile Türkiye'ye sürekli gelen G20 temsilcilerine bu çalışmalar aktarılacak ve dünya devlerine Türkiye'nin ne kadar güçlü ve istikrarlı bir şekilde yoluna devam ettiği gösterilecek.

BİN 500 EYLEM PLANI HAYATA GEÇİYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından bu zamana kadar 2 paket halinde açıklanan ve devamı da önümüzdeki günlerde açıklanacak olan dönüşüm paketlerinde toplamda 25 özel başlık ve bin 500'e yakın eylem planı bulunuyor. 2015 yılında bir bir hayata geçirilecek eylem planlarını 35 bakanlık ve ilgili kurum ve kuruluşlar koordine edecek. Söz konusu eylem planları ile kısaca üretimde verimlilik arttırılacak, ithalata olan bağımlılık azaltılacak, tasarruf oranları yükseltilecek, kamu harcamalarına çeki düzen verilecek, nitelikli iş gücü oluşturulacak, kayıt dışı azaltılacak, teknolojik ürünler geliştirilecek, tarımda hak edilen noktalara gelinecek, enerji verimliliği arttırılacak ve sağlık da yapısal dönüşüm gerçekleştirilecek.

2015'DE TÜRKİYE DÜNYAYI YÖNETECEK


Tarihi bir görevi üstlenerek G20'nin dönem başkanlığını devralan Türkiye 2015 yılı boyunca dünya ekonomisini de yönetecek. Dünyanın en büyük 20 ekonomisine 1 yıl boyunca yüzlerce toplantı ile ev sahipliği yapacak olan Türkiye, bu zaman zarfında paha biçilmez bir tanıtım imkânını da elde etmiş olacak. Tabi G20'nin yansıması sadece tanıtım fırsatı ile sınırlı kalmayacak. Düzenlenecek toplantılara katılacak Türk işadamları milyarlarca dolarlık sermayeyi de ülkemize çekecek.