ADANA'da motosikletiyle traktöre çarparak ağır yaralanan 20 yaşındaki Müslüm Güngör'ün hastanede beyin ölümü gerçekleşince ailesi tarafından organları bağışlandı. Baba Ali İhsan Güngör, "Oğlum daha 20 yaşında gencecik bir delikanlıydı. Aylar önce 'Ölürsem organlarımı bağışlayın' demişti" dedi.
Karaisalı İlçesi'nin Emirler Köyü'nde oturan Müslüm Güngör, geçen pazar günü gezmek için bindiği motosikleti ile 16 yaşındaki A.K. yönetimindeki traktöre çarptı. Kazada kask takmayan Müslüm Güngör ağır yaralı olarak Özel Medline Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Güngör'ün bugün sabah saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti.
Acı haberi alan baba Ali İhsan Güngör, oğlunun ölmeden önce kendisine "Baba ben ölürsem organlarımı bağışlayın" dediğini belirterek bağış kararını hastane yönetimine bildirdi. Bunun üzerine hastane yönetimi Sağlık Bakanlığı Organ Nakil Merkezi ile irtibata geçti. İstanbul, Ankara ve Gaziantep'ten gelen ekipler, beyin ölümü gerçekleşen Müslüm Güngör'ün böbrekleri, karaciğeri, akciğeri ve kalbini organ bekleyen hastalara nakletmek üzere aldı.
OĞLUNUN VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİ
Baba Ali İhsan Güngör, çok üzgün olduğunu belirterek, "Benim oğlum daha 20 yaşında gencecik bir delikanlıydı. Organlarını ihtiyaç sahibi hastalara bağışladık. Genç yaşta benim oğlum öldü ancak başkalarının hayatı kurtulsun. Ayrıca oğlum kast takmadan motosiklet kullananlara da örnek olsun istiyorum" dedi.
Özel Medline Hastanesi İletişim Koordinatörü Dr. Sefa Ulukan, ailenin herkese örnek olacak bir davranış sergileyerek Müslüm Güngör'ün vasiyetini yerine getirdiğini belirterek, "Müslüm ölmeden önce organlarının bağışlanmasını istemiş. Aile de bunu yerine getirdi. Bu çok önemli bir olay. Müslüm'ün organ bekleyenlere umut olacak. Aile bu durumun herkese örnek olmasını istiyor. Herkesin organ bağışlayarak hayat kurtarmasını istiyor" diye konuştu.
Öte yandan kazayla ilgili gözaltına alınan traktör sürücüsü A.K. ise ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

FK(BK/SS) (FOTOĞRAFLI)