Antalya’da, korkularından dolayı bugüne kadar sünnet olamayan 19 yaşındaki bir genç, 20 dakikalık operasyonla sünnet oldu.

Antalya’nın Kepez ilçesinde 7 çocuklu bir ailenin en büyük erkek çocuğu olan 19 yaşındaki Hasan D., korkuları ve maddi imkansızlıklar nedeniyle bugüne kadar sünnet  olamadı. Ailesinin desteği ile sünnet  korkusunu yenen Hasan D., bir yakınının aracılığıyla duhttp://www.korkusuzmedya.com/xpanel/?file=haberler&islem=ekleduzenlerumunu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a iletti. Başkan Akaydın’ın desteğiyle Mustafa D., Medstar Antalya Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Niyazi Umut Özdemir tarafından 20 dakikalık operasyonla sünnet oldu.

İdeal yaş 2'den önce 7'den sonra


Medstar Antalya Hastanesi Op.Dr. Niyazi Umut Özdemir, sünnetin cerrahi bir operasyon olduğunu belirterek, basit gibi algılansa da dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Hangi yaş grubunda olursa olsun sünnet operasyonlarını önemsediklerini kaydeden Op.Dr. Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok önemli bir neden olmadığı sürece 2 ile 7 yaş arasında sünnet yapmak istemiyoruz. Onun dışında bir üst sınırımız yok. Ama ideal yaş aralığı 2 yaşından önce, 7 yaşından sonradır. 7 yaşından sonra sünnette bir üst sınır olmamakla birlikte ülkemizin ekonomik nedenlerden dolayı ergenlik döneminde de sünnet yapıyoruz. Kişi bir takım nedenlerden dolayı sünnet  olmadıysa her yaşta da sünnet olabilir."

20 dakikalık operasyon


Korkunun sünnette önemli bir olgu olduğunun altını çizen Op.Dr. Umut Özdemir, şunları söyledi: "Geçmişteki bazı deneyimler, kötü anılar bu işi tetiklese de anestezi altında yapılan operasyonlarda korku oluşmasına gerek yok. Korku çemberinin son dönemlerde ülkemizde kırıldığını düşünüyorum.İleri yaşta sünnet olunmasının iyileşmeye olumsuz bir etkisi olmaz. 20 dakikada sünnet  işi bitti. Birkaç gün için de günlük yaşantısına dönebilir."

Aşçı olan Mustafa D. ise ekonomik nedenin yanında korktuğu için sünnet  olamadığını söyleyerek "Sünnet olmadığımı ailemden başka kimse bilmiyordu. Bir yakınımın vasıtasıyla Antalya  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a sorunu ilettik. Başkan Akaydın’ın aracılığıyla buraya geldik" dedi. Geçte olsa sünnet  korkusunu yendiğini söyleyen Mustafa D., "Korkulacak bir şey yok. Hiç kimse sünnetten korkmasın" dedi.

Başkan Akaydın telefonla aradı


Sünnet işleminin yapılmasını sağlayan Antalya  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da operasyonun ardından Mustafa D.’yi telefonla aradı. Başkan Mustafa Akaydın Mustafa D.’ye "Ben Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın. Geçmiş olsun. Ameliyatın kolay oldu mu? Tekrar geçmiş olsun. Gözlerinden öperim" dedi. Mustafa D. ise Başkan Akaydın’a yardımlarından dolayı teşekkür etti. (İHA)