ISPARTA'da kalın bağırsağı doğuştan tıkanık 16 aylık Ecrin Elif Hoşgör, 10 ayda 6 ameliyatla sağlığına kavuştu.
Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görevli Opr. Dr. Mustafa Çelik, doğuştan kalın bağırsak rahatsızlığı bulunan Ecrin Elif'in henüz 3 günlükken ilk ameliyatını geçirdiğini söyledi. Sinirsel gelişim anomalisine bağlı kalın bağırsağın çalışmasında sıkıntı yaşayan Ecrin Elif'in daha sonra ince bağırsaklarında da sorunlar yaşadığını kaydeden Opr. Dr. Çelik, "Bu sorunlara bağlı olarak hastamız ince bağırsakların büyük kısmını kaybetti. İnce bağırsağın uzunluğu 40 santimetrenin altına düştü. Aylarca tedavi etmeye çalışarak ağızdan beslenir hale getirdik. Damardan serum desteğini kestik. Defalarca enfeksiyon geçirdi. Bu arada 5 kez ameliyat oldu" dedi.
KISACIK BAĞIRSAKLARIYLA HAYATA TUTUNDU
İnce bağırsağı 40 santimetrenin altına düşen bebeklerin yaşamasının çok zor olduğuna vurgu yapan Opr. Dr. Mustafa Çelik, şunları kaydetti:
"Verilen besinler, yiyecekler iyi emilemiyor, olduğu gibi dışarı çıkıyor. Bu da çocuklarda kilo kaybına, enfeksiyona neden oluyor. Buna bağlı olarak hastayı kaybediyoruz. Ama Ecrin bebek kısacık bağırsaklarıyla hayata tutundu. Kalın bağırsaklar yerine çalışabilir bağırsakları modifiye ettiğimiz büyük bir ameliyat yaptık. Yapılan bu 6'ncı operasyon yaklaşık 5 saat sürdü. Her şey yolunda gitti. Tuvalet ihtiyacını artık kendisi giderebiliyor. Ancak olması gerekenden yüzde 30 daha az bağırsakla yaşamını sürdürüyor."
'TAM ÜMİDİMİ KAYBETMİŞKEN ELİMDEN TUTTU'
Ecrin Elif'in annesi Nergis ve babası Remzi Hoşgör ise hastane yönetimine ve doktorlara teşekkür etti. Nergis Hoşgör, "Hep ümitle bekledim. Tam kendimi bıraktığım sırada yoğun bakıma, kızımın yanına gittim. Ellerimi tuttu. O zaman yeniden kızımın yaşayacağına inandım" dedi. Baba Remzi Hoşgör ise "Kızların ilk kahramanı genelde babalarıdır. Ama bizim öyle olmadı. Kızımın kahramanı doktorları oldu" diye konuştu.