Erol AKKIR/ANTALYA, () - ANTALYA'da trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen üniversiteli 26 yaşındaki Ceren Ezgi Durgun'un kalbinin nakledildiği 1 çocuk babası 24 yaşındaki Ethem Celebi, "Hayatım boyunca evladıma her baktığımda kalbi bağışlayan aileye dua edeceğim. 1 yaşındaki oğlum Yıldıray için hayata tutundum" dedi.
Antalya'da geçirdiği motosiklet kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü son sınıf öğrencisi Ceren Ezgi Durgun'un ailesi tarafından bağışlanan kalbi, yine Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Prof. Dr. Ömer Bayezid ve ekibi tarafından Ethem Celebi'ye perşembe başlayıp cumaya sarkan 6 saatlik bir operasyonla nakledildi. Operasyonun, hastanede yapılan 64'üncü kalp nakli olduğu belirtildi.
RAHATSIZLIĞI ASKERDEYKEN BELİRLENDİ
Diyarbakır'ın Çınar İlçesi Çömçeli Köyü'nde yaşayan evli ve 1 çocuk babası Ethem Celebi, Kayseri'de askerlik yaparken fenalaşınca hastaneye götürüldü. Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan testler neticesinde kalp kapakçığı rahatsızlığı tespit edildi. Celebi, 2012 yılının başında da Gülhane Askeri Hastanesi'nde kalp kapakçığı ameliyatı oldu. Aynı yıl terhis olarak memleketi Diyarbakır'a döndü.
Askerlik sonrası köyünde kendi hayvanlarının çobanlığını yaparak geçimini sağlamaya başlayan ve ardından evlenip Yıldıray adını verdiği bir oğlu olan Celebi, yeniden hastalanınca Akdeniz Üniversitesi Hastanesi tavsiye edildi.
EVLAT KALBİYLE EVLADIMA KAVUŞTUM
Celebi, 3 ay önce geldiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde ön tetkiklerinin yapılarak tedaviye başlandığını, acil bekleme sırasına yazıldığını, sonra da ameliyata alındığını söyledi. Ethem Celebi, "Çok heyecanlandım. 6 saat süren operasyon sonunda nakil gerçekleşmiş. Bana evlatlarının kalbini bağışlayıp beni evladıma kavuşturan aileye teşekkür ediyorum. Hayatım boyunca evladıma her baktığımda organları bağışlayan Durgun ailesine ve evlatlarına dua edeceğim. 1 yaşındaki oğlum Yıldıray için hayata tutundum" dedi.
YOĞUN BAKIMDA DURUMU İYİ
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölümü Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavisi süren Celebi'nin ameliyatı, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Bayezid başkanlığındaki Prof. Dr. Cengiz Türkay, Doç. Dr. Ozan Erbasan, Uzm. Dr. Umut Köksal'ın da aralarında bulunduğu ekip tarafından yapıldı. Yoğun bakım servisinde yatan Ethem Celebi'nin durumunun iyi olduğu belirtildi.

EA(SU/CK) (FOTOĞRAFLI)