Yusuf BAŞTUĞ / ADANA, () - ADANA'da lösemi hastası 6 yaşındaki Hilal Doğan, ilik nakli olup yaşama tutunmayı bekliyor.
Merkez Seyhan İlçesi Gülbahçesi Mahallesi'ndeki dükkanında ev eşyası satan 46 yaşındaki Mehmet Doğan ile ev kadını 36 yaşındaki eşi Ödül Doğan, tek çocukları olan Hilal Doğan'ı yaklaşık 1 yıl önce halsizlik ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye götürdü. Hastanede soğuk algınlığı teşhisi konulan minik Hilal'in yapılan tahlillerinde kan değerleri de düşük çıktı. Doktorların incelemesinin ardından Hilal'e lösemi tanısı konuldu ve acil ilik nakli yapılması kararlaştırıldı. Çare arayan Mehmet ve Ödül Doğan çifti, çocuklarını Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Pediatrik Onkoloji Bilim Dalı'na getirdi.
'HAYALİM GÜLEN YÜZÜNE BAKABİLMEK'
Yaklaşık 6 aydır Balcalı Hastanesi'nde lösemi tedavisi gören Hilal Doğan'ın babası Mehmet Doğan şunları söyledi:
"Kızım gözümüzün önünde yaşama tutunmaya çalışıyor. Hastanede sürekli kanı değişiyor. İlik nakli yapılabilmesi için çalışılıyor. Bağışlanan kanlar tahlil ediliyor. İnşallah kızım da ayağa kalkıp, yaşıtları gibi oynayabilecek, okula gidebilecek. En büyük hayalim çocuğumun gülen yüzüne bakabilmek."
Doktorlar ise enfeksiyon riski nedeniyle Hilal'in yanına sadece hastane çalışanları ve annesi Ödül Doğan'ın girmesine izin verildiğini söyledi.
YB(OA/COŞ) (FOTOĞRAFLI)