Zehirli kimyasal içeren tekstil ve ayakkabı ürünleri vakalarına bir yenisi daha eklendi. Hem de bir bebek ürününde… İşin daha vahim olan tarafı ise, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde insan sağlığına zararlı kimyasal madde içerdiği için toplatılma kararı çıkarılan bebek mama önlüğü, ihracatçı firmanın sitesinde satılmaya devam ediliyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından güvensiz olduğu tespit edilen Dastini Bebe Ninna Nanna markalı ‘Apple’ mama önlüğünün limitlerin üzerinde tehlikeli kimyasal madde içerdiği açıklandı. Ve Grup Baby isimli firma yasaların mecbur bıraktığı şekilde gazetelere ilan vererek bu ürünün zehirli olduğunu duyurmak zorunda kaldı. Ama nedense’ bu ürün, online satış yaptığı site üzerinde sergilenmeye ve satılmaya devam ediyor.
Oysa “Yukarıda görülen üründe izin verilenin üstünde tehlikeli kimyasal madde tespit edilmiştir” diye başlayan gazete ilanı şöyle devam ediyor: “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından güvensiz olduğu tespit edilen bu ürünlerin piyasaya arzı yasaklanmış olup, piyasada bulunan ürünlerin toplatılıp bertarafına karar verilmiştir.”

ŞİRKETİN İNTERNET SİTESİNDE SATIŞ BÖYLE DEVAM EDİYOR

SİTEDE GÜVENLE KULLANABİLİRSİNİZ BİLE DİYORLAR