Ali Bey sizi tanıyabilir miyiz?


Ben Ali bey Öztürk 1971 doğumluyum. Memleketim Iğdır, orta okul mezunuyum. Iğdır da geniş bir aileye sahibim. Babamlar 13 kardeşler,  bende her 2 dedenin, 6 ninenin en büyük torunuyum. Onun için dedem Enver bey adımı Ali bey Özturk koymuş. Öztürk soy adımla da gurur duyuyorum.


Ege bölgesinin En büyük bayrağı sizin akaryakıt istasyonunuz da dalgalanıyor. Bu durumu öğrenenlerden ne gibi tepkiler alıyorsunuz? 


Evet, Ege de neden en büyük bayrak derseniz; hani derlerdi ya ege bayrağına düşkündür, bayrağını sever. Ben görmedim bayrak sevgisi, gördüğünüz zaman tüyleriniz diken diken olmuyorsa, içinizden senin için canımı veririm diyemiyorsan boştur. Ben bayrağımı ömrüm yetinceye kadar başımın üstünde tutarım. Bayrağımızı görenler çok mutlu oluyorlar, onların mutluluğu beni daha çok mutlu ediyor. Bir gün yatıyordum. Çocuklar geldi ağabey seni bir teyze çağırıyor dediler. Ben hemen aşağı indim, yası 85 civarında oğlu ve geliniyle İzmir’e giderken bayrağı görüyorlar ve sadece teşekkür etmek için beni çağırdı, ağlayarak boynuma sarıldı ve sadece “sağ ol” evladım dedi.
  Gözlerimden öptü ve hiçbir şey demeden gitti. Bu beni çok duygulandırmıştı, dedim ya bayrak sevgisi söylenemez yaşanır. 

Son olarak Türk Bayrağı ile ilgili söyleyecekleriniz ve Türk halkına vereceğiniz mesajlar var mı ?   

Son olarak dini, ırkı, mezhebi, Kürt’ü, Türk’ü, Laz’ı, Çerkez’i ne olursa olsun bayrağımıza, vatanımıza, toprağımıza el uzatmadıkça, yan bakmadıkça hepimiz kardeşiz. 
Birde şunu söylemek istiyorum; Sarı kamışta 200 bin askerimiz birbirlerine sarılarak, donarak şehit oldular. Dedelerimiz, atalarımız birbirlerini ayırmadılar. Bizlerde ayrılmayacağız. Eğer ki sevmiyorsan bayrağını, milletini toprağını, burada işin ne?  Çek git. Bu Ülke, bu vatan bölünmez, bölünmeyecek. Ne mutlu Türküm diyene