EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, "Güçlü, bağımsız hiç kimseye teslim olmayan bir ekonomi ve hukuk sistemimizle 2023’e doğru gideceğiz" dedi.
Denizli Belediyesi’nin, Altıntop Mahallesi’nde restore ettirdiği ve Gençlik Merkezi haline getirdiği 120 yıllık Merzeci Değirmeni’nin açılışına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katıldı. Bakan Zeybekci’nin yanı sıra Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı AK Parti’li Osman Zolan ve çok sayıda genç de açılışta yer aldı. Kendisini karşılamaya gelenlerle tokalaşan Bakan Zeybekci daha sonra törende bir konuşma yaptı.
Son zamanlarda yaşanan ve bundan sonra yaşanacak hiçbir olaydan kötü etkilenilmemesi gerektiğini belirten Bakan Zeybekci şunları söyledi:
"Bu millet neler gördü, neler geçirdi. Gelecek hafta içi gayet rahatlayacağız. Ülkemizde bu yaşanılanlar doğum sancılarıdır. Demokrasinin evrensel standartlarda olgunlaşmasının doğum sancılarıdır. Evrensel standartlarda bir hukuk sisteminin doğum sancılarıdır. Bu zamanlar da geçecek. Bundan sonra kazanan ülkemiz ve milletimiz olacak. 2023 hedefine Başbakanımızın gösterdiği istikamette yürüyeceğiz. Güçlü, bağımsız hiç kimseye teslim olmayan bir ekonomi ve hukuk sistemimizle 2023’e doğru gideceğiz." 
'MİLYARLARCA DOLAR ZARAR'
Son yaşanan olaylarda Türkiye’nin milyarlarca dolar zarara uğradığını savunan Bakan Zeybekci sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ancak ülke ekonomimizin bu olaylardan dolayı sıkıntıya girmesi söz konusu değildir. Geçmiş yıllardaki birçok olayda Türk ekonomisi ne kadar sağlam olduğunu gösterdi. Şu anda kamu maliyesi anlamında hiçbir sıkıntı yok. Türk ekonomisinin bu kadar zarara uğradığı bir dönemde kimlerin bundan karlı çıktığının da iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Türkiye bu günleri aşacaktır. Ülkemizin bu haftadan itibaren bu süreci atlatacağına inanıyorum. Ben çok iyimserim bu konuda. Ekonomi ve demokrasimiz bir testten geçmiştir ve bundan sonra da geçecektir."
Açılışı yapılan Mercezi Değirmeni’nde gençlere sinema, tiyatro, resim, tezhip, fotoğraf ve karikatür gibi ücretsiz kurslar verilecek.