ZONGULDAK'ın Devrek İlçesi'nde 29 yıl zabıta memurluğu ve müdürlüğü yapan 52 yaşındaki Vedat Öztürk, Gökçebey İlçesi'nde belediye başkanı seçildi.
Profesyonel ve amatör olarak futbol oynayan Vedat Öztürk, 1985'te Devrek Belediyespor'a transfer olduktan sonra aynı yıl belediyede zabıta memuru olarak işe başladı. 1999'da futbolu bırakan ve 2000'de de zabıta müdürü olan Öztürk, 30 Mart seçimleri öncesi istifa ederek Ak Parti'den Gökçebey'de belediye başkan adayı oldu. Öztürk, CHP'li Zeki Kılınçarslan'a 859 oy fark atarak seçimi kazandı.
Vedat Öztürk, zabıta müdürlüğü yaparken, doğum yeri olan Gökçebey'de belediye başkan adayı olması için teklif geldiğini ve kabul ettiğini söyledi. Doğduğu ve futbola başladığı ilçede belediye başkanı olması nedeniyle mutlu olduğunu belirten Öztürk, şöyle konuştu:
"Yıllarca zabıta memuru ve müdürü olarak görev yaptım. Dolayısıyla belediyecilikten gelen birisiyim. Ancak başkanlık daha farklı. Daha fazla sorumluluk istiyor. Biz de bunun bilincindeyiz. Yükümü biliyorum. Bu yükün altından kalkacağıma inanıyorum. Çünkü ekibim iyi. Arkamda ise hükümet var, Zonguldak milletvekilleri, halk var. Biz bu ilçeyi 5 senede iyi yerlere getireceğiz. Gökçebeyliler'in bundan hiç kuşkusu olmasın."

DS,GG(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)