BİNALİ YILDIRIM PARFÜMÜ DAĞITILDI
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Bergama’da konuşmasının ardından çarşıda esnafı ziyaret etti. Yıldırım’ın işyerlerine girip ya da yolda görüp elini sıktığı, hal hatır sorduğu vatandaşlara partililer, üzerinde 'Binali Yıldırım’ yazılı mini tüp şeklindeki ambalajlarda parfüm hediye etti. Yıldırım, Bergama’da köfte yedi.
"KİMİN HEYBESİNDE NE VAR GÖRECEĞİZ"
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Dikili Atatürk Meydanı’nda yaptığı konuşmada, 3G görüntülü telefon kullanımını Türkiye’de ilk kez bu meydanda gerçekleştirdiğini söyledi. Yıldırım, 2007 seçimlerinde Dikili’de yolunu kesip Salihleraltı Yolu’nun yapılmasını istendiğini hatırlatarak, şunları söyledi:
“Bunu bir görün. Buna bir el atın dediler. 'Bizim görev alanımızda değil’ demedik. Üzerimizden yük atmayı biz kendimize de yakıştıramayız vatandaşımıza da layık görmeyiz. Hemen çaresini bulduk ve o yolu yaptık. Sonra gittik açılışını da yaptık. Önümüzde seçim var. 30 Mart hesabı kitabı göreceğiz. Kimin heybesinde ne var göreceğiz. İzmir’in 30 ilçesinin tamamında bunu göreceğiz. Bizim rakiplerimiz şimdiden yan çizmeye başladılar. Biz hizmetleri konuşacak değiliz ne konuşacağız genel siyaseti konuşacağız. Genel siyasetin buraya ne faydası var? Hizmetleri konuşamazsınız çünkü ortada konuşacak hizmet yok.”
“İÇME SUYU YOK AMA DİKİLİ’Yİ SEL SULARINDAN KURTARDIK”
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, yerel yönetimlerin Dikili’ye verdiği hizmet sözlerini tutmadığını öne sürerek, şöyle konuştu:
“Dikili’nin suları akıyor mu? Sokakları temiz mi? Termal hastane olacak, okumaktan başım döndü. Hangisi yapılmış? Hiçbiri yok. Biz ne yapmışız? İlçenin girişindeki ve çıkışındaki yolu gördünüz. Belli ki dolusunuz. Biraz daha sabredin az kaldı. 2.5 ay kaldı. Termal hastane kurma sözü verilmiş, ortada yok. Biz 20 yıldır yapılmayan devlet hastanesini yapıp bitirdik mi? Şimdi de ek binasını yapma kararı aldık mı? Dikili’ye de bu yakışır hayırlı olsun. 50 yatağa çıkarıyoruz. Balıkçı barınağımızı tamamen yeniledik. Badra Barajı’nı sulamaya aldık. Deliktaş Barajı tamamlandı. Bademli- Yahşibey Göleti’ni yapımına başladık. Esentepe- Kıryayla Göleti’ne de başlıyoruz. Yenice- Çağlayan Samanlık Göleti’ni de yapmaya karar verdik. Harputlu Göleti’ni de yapacağız. Dikili’ye Çandarlı Limanı’nın devamında lojistik meslek lisesi kurduk, bu açıldı. Denizcilik meslek lisesi açacağız. Protokolü yapıldı. Yağmur yağdığında Yakamoz Deresi’nin halini biliyorsunuz taşkınlar oluyordu. İçme suyu yok ama Dikili’yi sel sularından kurtardık.”
“HİZMETTE SİYASET YAPARSANIZ BÖYLE OLUR”
Binali Yıldırım, hizmette siyaset yapmadıklarını öne sürerek, “Partiniz, düşünceleriniz, yaşam tarzınız farklı olabilir ama hizmette siyaset olmaz. Hizmette siyaset yaparsanız geldiği yer böyle olur. Onun için biz bugüne kadar hizmet yaparken asla ve asla siyasetin hizmetin önüne geçirmedik. Hizmet millet için yapılır. Siyaseti seçim meydanlarında yaparız seçimden sonra siyaset defteri kapanır, hizmet defteri açılır. 11 yıl böyle yaptık” dedi.
“NEYİ YASAKLADIK”
Binali Yıldırım, konuşmasında CHP’nin AK Parti’nin yaşam tarzına müdahale edeceği iddialarını hatırlatarak, “Neyi yasakladık? Kimin yaşam tarzına karıştık? Hizmet bizden efelik sizden. Biz efeliğe talip değiliz biz hizmete talibiz. Benim sözüm yaptığım işlerdir. Yaptığım işlere bakın neyi yapacağımı göreceksiniz. Bol bol söz veren ama sonunda vatandaşı hüsrana uğratan bir siyaset anlayışı bende yok. Söz namustur. Sözü verdiniz mi altında kalmayacaksınız” dedi.
“GENEL SEKRETERİNİ DÖRT KEZ GÖREVDEN ALDIN”
Binali Yıldırım, seçim öncesi rakiplerinin 'bunlara oy vermeyin belediyeden işçileri çıkaracaklar’ dediklerini öne sürerek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu mahkemelik olduğu genel sekreteri Ersu Hızır’la vurdu. Yıldırım, “Hepsi iftira hepsi yalan. Onu söyleyenlere diyeceksiniz ki 'sen genel sekreterini dört kez görevden aldın, beşinci kez geldi iş başı yaptırmadın.' Biz çalışanla uğraşmayız. Biz kiminle uğraşırız biliyor musunuz? Hizmet edeceğim diyerek destek alan ama sonra yan gelip yatanlarla uğraşırız” dedi.