YEREL seçimde AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Binali Yıldırım, cumurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak için sabah saat 10.00'da uçakla İzmir'e geldi. Yıldırım, partililerle birlikte sandığa giderken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu eşi ve oğluyla birlikte oy kullandı.
AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Bornova Ali Suavi İlköğretim Okulu'nda 1334 numaralı sandıkta oyunu kullandı. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve Bornova ilçe yönetim kurulu üyeleriyle sandığa giden Yıldırım, oy attıktan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Bugün Türkiye Cumhuriyeti, demokrasi tarihinde yeni bir dönemi başlatacak seçimi yaptı. Cumhurbaşkanı seçimiyle birlikte doğrudan demokrasi, halkın herhangi bir aracı kullanmadan beş yıllığına ülkenin devletin milletin başı olacak cumhurbaşkanını seçecek bir seçimi gerçekleştiriyoruz. Milletimize, ülkemize hayırlı uğrulu olsun. Katılımı izleyemedim ama yerel seçimlerdeki gibi değil yoğunluğu az görüyorum. Yaz mevsimi daha vaktimiz var, günler uzun. Bizim arzumuz bu demokrasi şölenine bütün halkımızın olabildiğince fazla ilgi göstermesi ve katılmasıdır. Bu seçimin önemi yeni Türkiye'nin yol haritasında benim de imzam olsun diye bütün vatandaşlarımızın doğrudan yönetime katılımının en önemli başlangıcıdır. Son siyasi tarihimizde cumhurbaşkanlığı seçimleri sancılı geçmiştir. Vesayetlerle dayatmalarla bazen doğrudan bazen dolaylı darbelerle cumhurbaşkanlığı seçimleri ülkemizde demokrasimizin yer yer kusuru ayıbı olarak yaşanmıştır. Bugünkü yapılan seçimlerde artık bir dönem tarihe karışıyor. Halkın doğrudan yönetime katıldığı cumhurbaşkanlığı seçimini kendisinin yaptığı bir dönemi başlatıyoruz. 12'nci cumhurbaşkanımız bu şekilde seçilmiş olacak. Hayırlı uğurlu olsun. Ülkemiz ve milletimiz için."
BAŞBAKANLIK SORUSUNA YANIT YOK
Binali Yıldırım, yakasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçiminde kullandığı kampanya logolu rozetle oy kullanmasını soran basın mensuplarına, "Bunda yadırganacak ne var? Biz 50 gündür kampanya yapıyoruz. Bizim başka bir rozetle ne işimiz olur. Seçim yasağına girmez. Artık bizim tercihimiz biliniyor kimseyi etkilediğimiz yok. Girdik oyumuzu kullandık, çıktık" dedi.
Yıldırım, basın mensuplarının "Adınız başbakanlık için geçiyor, ne diyorsunuz" yönündeki sorusunu duyduktan sonra "Arkadaşlar, teşekkür ediyorum" dedi. Yıldırım, saat 14.00 uçağı ile İstanbul'a döndü.
EŞİ VE OĞLUYLA GELDİ, SEDA'YI SEVDİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Suphi koyuncuoğlu Ortaokulu'nda oyunu kullandı. Kocaoğlu, oy kullanmaya eşi Türkegül Kocaoğlu ve oğlu Çağdaş Kocaoğlu ile birlikte geldi. Kendisini okulun bahçesinde bekleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'ya selam verdi ve onun 9 yaşındaki kızı Ülkü Seda Atila'yı sevdi. Kocaoğlu, oyunu kullandıktan sonra yaptığı basın açıklamasında ilk kez cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanıldığını belirterek, şöyle konuştu:
"Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. Çevresi ve coğrafyasıyla beraber ciddi sıkıntı sözkonusu. Türkiye Cumhuriyeti olarak bizim burada demokrasiyi çok daha güçlü bir şekilde savunmamız ve bu coğrafyaya barışın, kardeşliğin gelmesi için çaba göstermemiz lazım. Türkiye uzun bir süredir bu bölgedeki demokrasiye, barışa maalesef katkı koyamıyor. Umuyorum bu seçim ve bundan sonraki seçimler demokrasiye barışa inanmış ve insan haklarına saygılı bir yönetimin iktidar olmasını sağlar. İktidar adil ve eşit davranır. Mazlumun fakirin yanında olur. Ülke insanının mutluluğu artar devlete millete güveni artar. Birbirlerine sımsıkı sarılır. Umarım bu seçim bunları sağlar. İnşallah gönlümüzdeki gibi olur. Sürprizlere gebe bir seçim olarak görüyorum. Katılım bence iyi yoğunluk olmaması tek oy kullanılmasından kaynaklanıyor. Arkadaşların böyle bir endişesi var. Seçim çevrelerinin etrafı sakin. Bu doğal çünkü tek oy kullanılıyor. Yerel seçimde üç oy kullanıldı. Onun getirdiği bir trafik vardı. Katılımın yüksek olacağına inanıyorum."

FOTOĞRAFLI