SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nagehan Talat Arslan, Mart ayında yapılacak mahalli idare seçimlerinde sonucu gençlerin ve özellikle de öğrencilerin belirleyeceğini vurguladı.
Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Arslan, 18 yaşını doldurarak ve ilk defa oy kullanma hakkını elde eden gençlerin ülkedeki toplam oyların yüzde 7'sini oluşturduğunu hatırlattı. Özellikle partilerin birbirlerine yakın oy oranına sahip olduğu illerde üniversite gençlerinin tercihlerinin daha da önem kazanacağına işaret eden Prof. Dr. Arslan, Sivas'ta da seçimleri belirleyecek etkenin üniversite öğrencileri olduğuna dikkat çekti. Sivas'ta 40 bin civarında öğrencinin toplam seçmenin beşte birine denk geldiğine işaret eden Prof. Dr. Arslan, "Seçimin Mart ayında olması nedeniyle bu öğrencilerin yüzde 95'i Sivas’ta olacaktır. Bu gençlerin mahalli idare seçimlerinde oy kullanabilmeleri için nüfus müdürlüklerine başvuru tarihi 23 Ocak'ta sona ermektedir. Yurtta kalan öğrenciler ihmalkar davransalar bile özellikle evde kalanlar adrese dayalı sistem gereği nüfuslarını almak zorunda olduklarından Sivas'ta oy kullanacaktır. 215 bin seçmenin oy kullanacağı Sivas'ta bu sayı seçim sonuçlarını ciddi etkileyecek, sadece etkilemekle kalmayacak belirleyecektir" diye konuştu.
Prof. Dr. Nagehan Talat Arslan, her gün yaşanan yeni olayların Mart 2014 seçimlerini karmaşık hale getirdiğini de belirterek, "Mart 2014 mahalli idare seçimleri olmaktan çıkmıştır. Seçimlerden sonraki Türkiye'yi bekleyen yeni tablo bu seçimlerin sonuçlarına göre şekillenecektir" tespitinde bulundu.