BAŞBAKAN ERDOĞAN KORKUTELİ'NDE
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya programı kapsamında Korkuteli İlçesi'nde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Toplam değeri yaklaşık 178 milyon lira olan okul, pansiyon, köy sosyal donatıları, içme suyu tesisi, meydan düzenlemesi, spor tesisi ve bölünmüş yoldan oluşan tesislerin toplu açılış kurdelesini kesen Başbakan Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, bazı bakanlar ve milletvekilleri eşlik etti.
Eski Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslenen Başbakan Erdoğan'ı binlerce Korkutelili dinledi. 'Dünya Lideri meyve diyarına hoşgeldiniz', 'Büyük Usta mantar diyarına hoşgeldiniz' pankartlarıyla karşılanan Başbakan Erdoğan, “Bugün Yörükler diyarındayız. Bugün çok farklı, bizim için tarihi derinliği olan bir ilçemizdeyiz. Yavuz Sultan Selim'in ağabeyi Şehzade Korkut'un ilçesindeyiz. Bu bakımdan Korkuteli bizim için anlamlı" dedi.
LAFINI DEĞİL İSPATINI YAPTIK
Açılışı yapılan yatırımların Korkuteli için büyük önem taşıdığını söyleyen Başbakan Erdoğan, 30 Mart 2014 seçimlerinden sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi sınırlarının genişleyeceğini anlattı. CHP ile MHP'nin buna karşı çıktığını ifade eden Erdoğan, “CHP bunu aldı Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. 'Büyükşehir Belediyesi ta Kaş'a, Gazipaşa'ya hizmeti nasıl götürsün? Bu olmaz' dediler. Halbuki biz bunun lafını değil, ispatını yapmıştık. İstanbul'da, Kocaeli'nde yapmıştık. Orada mülki sınırlar büyükşehir olarak bir dönemi yaşadı. Oralarda oluyor da buralarda niye olmasın? Bütün bunlarla modern Türkiye, modern Antalya, modern Korkuteli nasıl olur bunun yasasını onlara rağmen çıkardık. Şimdi tabi ki merkez ve yerel yönetimler olarak el ele vereceğiz ve çok daha farklı bir şehirleşmeyi olgunlaştıracağız" diye konuştu.
'SEVSİNLER SİZİN GİBİ MİLLİYETÇİYİ'
Konuşmasını, “Bizim boş sözlerle, aldatmayla, iftira ile işimiz yok. Bizim işimiz hizmet. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik" diye sürdüren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Bizim siyasetimiz hizmet siyaseti, gerisi lafı güzaf. Türkiye yıllarca boş laflarla peynir gemisi yürüttü. Yürür mü, yürümez. İşte DSP, MHP, ANAP bizden önce iktidardı. Millet onlara 5 yıl görev verdi. Çakmadılar. Ne oldu? 3,5 yıl dayandılar. Bırakıp gittiler. Bak 11 yıldır hizmet üretiyoruz, 11 yıl. IMF'ye borcumuzu 14 Mayıs'ta sıfırladık. Şimdi IMF'ye biz 5 milyar dolar borç veriyoruz. Milliyetçiyiz diyorlar değil mi? Sevsinler sizin gibi milliyetçiyi. Nasıl milliyetçisiniz yahu?"
TOPLANAN VERGİ FAİZİ ÖDEMEYE YETMİYORDU
Merkez Bankası'nın kasasında 27,5 milyar dolar varken görevi devraldıklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, şu anda Merkez Bankası'nın kasasında 135 milyar 625 milyon dolar olduğunu ve son çeyrekte Türkiye'nin büyüme hızının yüzde 4 olarak gerçekleştiğini kaydetti. Erdoğan, "Bütün bunlar işi bilmenin, netice almanın en güzel ürünü. Unutmayın. Göreve geldiğimizde devlet yüzde 63 faizle borçlanıyordu. Şimdi 6-7. Aradaki fark kimin cebinde kaldı, vatandaşımın cebinde kaldı. Ah benim kardeşlerim toplanan vergi faizi ödemeye yetmiyordu. Ama şimdi bizim faiz giderlerimiz yüzde 16'ya düştü" diye konuştu.
ÇOCUKLARINIZA ANLATIN
Konuşması 'Başbakan Erdoğan' sloganlarıyla kesilen Erdoğan, şöyle devam etti:
“Korkuteli'ni Şehzade Korkut ile buluşturacak bir adım atmamız lazım. Buna var mıyız? Onun için durmayacağız. Durmak yok yola devam diyeceğiz. Lütfen 1970'lerin, 90'ların Türkiye'sini çocuklarınıza, çocuklarımıza anlatalım. Hatta oraya kadar değil 2000'i anlatın, 2001'i, 2002'yi anlatın. Anlatın nelere muhtaçtık. Delikli paralara muhtaçtık. Gidip de yüz bin, iki yüz bin lira borç alamıyorlardı. Bugün git yarın gel. Ama artık bizim böyle bir ihtiyacımız yok."
MİLLETİN ÖNÜNÜ AÇTIK
Başörtüsünden dolayı kız çocuklarının okula gidemez durumda olduğunu Korkuteli konuşmasında da vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Dertli baba olarak çektim ben bunu. Çocuklarımız erkek, onlara da katsayı uygulaması getirdiler. Ayağına prangayı bağlıyor, koş koşabilirsen. Nasıl koşsun? Niye adaletsizlik yapıyorsun? Gençliğimizin 15 yılını çaldılar. Ne oldu? Şimdi katsayı kalktı. Ülke bölündü mü, parçalandı mı? Başörtüsü ile okullarımıza yavrularımız gidiyor, başı açık kardeşleriyle gidiyorlar, ne oldu, parçalandık mı, bölündük mü? Devlet dairelerinde artık kardeşlerimiz başörtüsü ile çalışıyor. Ne oldu, parçalandık mı, bölündük mü? Normalleşti şimdi, şimdi huzur, mutluluk var. Ben Türkü de, Kürdü de, Lazı da, Çerkezi de, Arnavut'u da seviyorum. Hepsini seviyorum. Yaradılanı yaradandan ötürü seviyorum. Bizim farkımız bu. Biri diyor ki ben Kürtlerin partisiyim, diğeri de ben Türklerin partisiyim diyor. Peki diğerlerinin partisi nerede? Birisi de çıkıp ben kumsalların partisiyim diyor. Ak Parti iktidarı 76 milyonun partisi, tüm milletin partisiyiz."
'TÜRKİYE CUMHURİYETİ TEK DEVLETİMİZ'
Afyonkarahisar'dan yola çıkarken, '36 etnik unsur tek millet', 'tek bayrak' ve 'tek vatan' dediklerini Başbakan Erdoğan, "Biz her yerde varız. 780 bin kilometrekarenin iktidarıyız biz. Ne belli bir bölgenin ne belli bir etnik unsurun değil 76 milyonun. Böyle çıktık yola böyle gidiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tek devletimiz. Kimseye burada operasyon, ameliyat yaptırmayız. Yapmaya gayret edenler bedelini ağır öderler. Tüm güvenlik güçlerimizle, hükümetimizle, devletimizle her an her zaman karşısındayız. Bunu böyle bilecekler" ifadelerini kullandı.
VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının ardından alandakilere 'Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda' şarkısının sözlerini söyletti ve açılışı yapılacak tesislerin kurdelesini kesti. Ardından bir süre vatandaşla sohbet eden Başbakan Erdoğan çocuklara satranç takımı ve oyuncak dağıttı.
Erdoğan helikopterle geldiği Korkuteli'nden yine helikopterle Finike İlçesi'ne geçti.
Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, ()