Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın ardından kabineye yeni bir kadın bakan daha eklendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na Mehmet Müezzinoğlu yerine Jülide Sarıeroğlu getirildi.

BAKANLIKTA 26 YIL SONRA BİR İLK

Kabinede Fatma Betül Sayan Kaya ile birlikte ikinci kadın bakan olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı koltuğuna oturan Jülide Sarıeroğlu, 26 yıl sonra bir ilki başardı. 38 yaşındaki Sarıeroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarihindeki ikinci kadın bakan olarak tarihe geçti. Çalışma Bakanlığı'ndaki ilk kadın bakan Dr. İmren Aykut olmuştu. Özal hükümetinde yer alan Aykut, 21 Aralık 1987 ile 23 Haziran 1991 tarihleri arasında görev yapmıştı.

İLK KADIN BAKAN: İMREN AYKUT...

Dr. İmren Aykut, Çalışma Bakanlığı tarihindeki ilk kadın bakandı. Aykut, 21 Aralık 1987 ile 23 Haziran 1991 tarihleri arasında görev yapmıştı.

Özal hükümetinde yer almayı pek beklemediğini söyleyen İmren Aykut, 'Umut beslemem normaldi ama basında adım geçmeye başlayınca, ümit etmekten vazgeçmiştim' demişti.

JULİDE SARIEROĞLU KİMDİR?

Julide Sarıeroğlu 7 Haziran 1979 yılında Adana'da dünyaya gelmiştir. Daha sonra Ankara'ya taşınan Jülide Sarıeroğlu Ankara Gazi Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler bölümünde lisans eğitimini tamamlamıştr

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nda Endüstri İlişkiler Uzmanı olan Julide Sarıeroğlu yine aynı konfederasyonda Kadın Komite Başkanlığı yapmaktadır. Ayrıca Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkez Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi'nde Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilmiştir. 2009 yılında düzenlenen yerel seçimlerde ise Çankaya Belediyesi meclis üyesi olarak seçilmiştir.


Julide Sarıeroğlu, 2015 yılı Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlere Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Ankara 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı başvurusunda bulunmuştur. Daha sonra 7 Nisan'da yayınlanan Ak Parti Ankara Milletvekili 1. Bölge listesine, Julide Sarıeroğlu 4. sıradan girmeyi başarmıştır.