CHP’Lİ İNCE: MİLLET, DEVLETİN GÜCÜNÜ YENMİŞTİR
Yalova’da resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını kazanan CHP Belediye Başkan Adayı Vefa Salman ve CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Cumhuriyet Meydanı’nda partililerle bir araya geldi. Burada seçim otobüsünün üzerinden partililere hitap eden İnce, “Türkiye’de konuşulan bir çatı olayını işte siz Yalova’da göstereceksiniz. İşte çatı bu. Türkiye’ye moral oldunuz. Türkiye’nin vicdanlarını rahatlattınız. Türkiye’nin yüreğini rahatlattınız. Türkiye’de beraber olursak, bir olursak, diri olursak neler yapabileceğimizi gösterdiniz. Bir yandan devletin gücü, bir yandan milletin gücü. Millet, devletin gücünü yenmiştir” dedi.
"İŞTE ÇATI BU"
Konuşmasında, “Emin olun ki, Vefa Salman adaletli olacaktır” diyen İnce, şöyle devam etti:
“Vefa Salman sizin de belediye başkanınız olacak. Yalova Belediyesi emin olun ki yolsuzlukla anılmayacaktır. Emin olun ki milletvekili Muharrem İnce, belediyenin işlerine burnunu sokmayacaktır. Ankara’da yardımcı olacağım bir şey varsa, her belediye başkanına olduğu gibi Vefa Salman kardeşime de yardımcı olacağım. Biz bu seçimi Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyeleriyle almadık. Başka partilere mensup kardeşlerim bizim partimize yöneldi. Onlara teşekkür ediyorum, gözlerinden öpüyorum, ellerinden öpüyorum. Asla bunu inkâr etmiyoruz. Türkiye’de konuşulan bir çatı olayını işte siz Yalova’da göstereceksiniz. İşte çatı bu. Türkiye’ye moral oldunuz. Türkiye’nin vicdanlarını rahatlattınız. Türkiye’nin yüreğini rahatlattınız. Türkiye’de beraber olursak, bir olursak, diri olursak neler yapabileceğimizi gösterdiniz. Bir yandan devletin gücü, bir yandan milletin gücü. Millet, devletin gücünü yenmiştir. Bakanlar, meydanlarda vaaz veren Başbakan, sokak aralarındaki milletvekilleri, devletin valisi, aklınıza kim geliyorsa Türkiye Cumhuriyeti’nin bankası, parası, devleti, gücü, dozeri, tankı ne varsa geldiler, geldikleri gibi gittiler. Bu yarışta bizler siyasetçi olarak meydanlardaydık ama devletin memurları da dışarıdaydı."
İnce, Türkiye'de bir çığır açıldığını ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Türkiye’de nelerin yapılabileceğinin gösterildiğini de ifade ederek, "Bize destek olan herkesten Allah razı olsun. Başı örtülüler destek oldu. Tankınla gel, topunla gel, bakanınla, dozerinle gel, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanınla gel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanınla gel, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanınla gel, Yalova’ya çadır kuracağım deyip gelemeyen Melih Gökçek’le gel. Ey Başbakan, eğer bunlar yetmiyorsa Obama ile birlikte gel.”
Salman da mazbatasını aldıktan sonra konuşacağını belirtti. Seçimlerde kendisine destek verenlerden “Allah razı olsun” diyerek herkesin başkanı olacağını dile getirdi.

SG(FK/SSA) (FOTOĞRAFLI)