Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, () - YALOVA’da pazar günü yenilenen seçimde Yalova Belediye Başkanı seçilen CHP’li Vefa Salman bugün mazbatasını aldı.
Adliye çıkışında mazbatasını basın mensuplarına gösteren Salman, Yalova’yı Yalovalılarla yöneteceğini söyledi. Bunun bir hakkın teslimi olduğunu ifade eden Salman, şöyle dedi:
"Allah’ın adaletine her zaman inandığımı, güvendiğimi ve Allah’ın adaletinin tecelli ettiğini söyledim bana her sorulduğunda. Bu bugün tecelli etti. Bu seçim süreci tamamlandı. Hak ettiğim koltuğa kısmetse yeniden oturacağım. Bundan sonraki hedefimiz her zaman söylediğim gibi bütün Yalova’nın, yüzde yüzün başkanı olmak. Zaten buraya ben o şekilde geldiğime inanıyorum. Asla ayrımcılık yapmadım. Ötekileştirmeden ve en önemlisi bunun temelinde hümanizm var, sevgi var. O slogan sadece seçimde kullanılmış bir slogan değil. Benim bundan sonraki belediye başkanı sıfatıyla idare tarzında Yalova’yı Yalovalılarla, halkla bütünleşerek birlikte yönetmek ve sevgiyle büyütmek."
“YALOVA, TÜRKİYE İÇİN BİR MODELDİR”
Yalova’daki seçim sonuçlarının Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir model oluşturacağını söyleyen Salman, “Biz il başkanımızla, grup başkanvekilimizle beraber en kısa zamanda büyük ihtimalle yarın öbür gün Yalova’daki siyasi partilerin hepsini ziyaret edeceğiz, onlara da bu düşüncemizi aktaracağız. Yalova, sadece Cumhuriyet Halk Partisi için değil Türkiye için bir modeldir" dedi.
Sevgi, barış, kardeşliğin Yalova’da söylemde kalmadığını vurgulayan Başkan Salman, "Umarım cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de benzer şeyleri yaşar, görürüz. Türkiye her şeyin en iyisini hak ediyor. Biz ilk kıvılcımı Yalova’dan çaktık. Allah nasip etti. Umarım bunun devamı gelir. Taş suya atılmıştır, bunun dalgaları tüm Türkiye’ye yansıyacaktır diye düşünüyorum” diye konuştu.
Açıklamanın ardından Salman’ı eşi Dilek Salman sarılarak kutladı. Salman’a mazbatasını alırken İl Başkanı Özcan Özel de ona eşlik etti.

SG(FK/ESM) (FOTOĞRAFLI)