VAN’ın Özalp İlçesi’nde, Karadenizlilerin yaşadığı Emek ve Dönerdere Köyü’e giden BDP Milletvekili Nazmi Gür ile Belediye Başkan adayları köylüler tarafından, Kürtçe  'hoş geldiniz' denilerek karşılandı.
Trabzon’un Çaykara İlçesi'nin kırsal kesiminde 1965 yılındaında meydana gelen sel felaketi nedeniyle Van'ın Özalp İlçesi’nin Emek ile Dönerdere Köyü'ne yerleşen Karadenizliler, seçim çalışmaları nedeniyle ziyaretlerine gelen BDP'lileri ağırladı. Aralarında BDP Van Milletvekili Nazmi Gür’ün de bulunduğu BDP heyetindeki, Emek ve Dönerdere de oldukça sıcak karşılandı. 
Bu sabah Emek Köyü’ne giden BDP seçim minibüsü, Kardeniz müziği eşliğinde BDP heyetinin köye geleceğini duyurdu. Bunun üzerine Karadenizliler, köylerinde bulunan taziye evi önünde toplandı. Yaklaşık 30 araçlık konvoyla köye gelen Van Milletvekili Nazmi Gür, BDP Özalp Eş Başkan adayları Handan Bağcı, Şerafettin Özalp, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, köyde Kürtçe 'Hoş geldiniz' sözleriyle karşılandı. Taziye evinde organize edilen toplantıda konuşma yapan Özlap Belediye Başkan adayı Handan Bağcı, şöyle dedi:
"Ne kadar farklı olursak, dilimiz, dinimiz, Kültürümüz ne olursa olsun. Halklar her zaman beraber yaşayabilirler düşüncesini savunuyoruz. Her insanın kardeşçe kendi kültürleri ve diğer kültürler ile yaşanabileceğinin inancını taşıyoruz. Din, dil ve ırk olarak ne olursa olsun insanların beraber kardeşçe yaşaması gerekir."
BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Karadenizli lazların kendilerini Kürtçe sözlerle karşılamalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kürtler'in yaşadıkları haksızlık, zulüm ve çektikleri çileye en iyi şahitliği Özalp’ta Kürtlerin içerisinde yaşayan Karadenizli Lazlar'ın yapacağını belirten Gür şöyle konuştu:
"Her ne kadar Türkçe’yi kafamıza vura vura öğrettilerse Türkçe konuşmaktan memnunuz. Bizi karşılarken Karadenizli kardeşlerimin bizleri karşılarken Kürtçe 'Hoş geldin' demeleri beni çok duygulandırdı. Aynı havayı, soluyan, aynı topraklarda yaşayan insanlarız. Sizleri hiçbir zaman misafir, dışarıdan gelen olarak görmedik. İyi ki de varsınız. Bu kardeşliğimiz sonucunda değil midir? Kürtler; 'Lazlar'ın dağ görmüşü', sizler de deniz görmüşlerisiniz. Kürtçe'yi öğrenin ama dilinizi, kültürünüzü, şarkılarınızı sakın unutmayın. Sizleri buraya getirip bırakanlar oy almış ama hizmet getirmeyi unutmuşlar. Bize sizlerin köylerinden tek oy dahi çıkmamış olsa bile bu köyün bizdeki yeri ayrıdır. İsterdik ki sizlerden arkadaşlarımız da belediye meclislerimizde yer alsın. Ancak, yönetime geldiğimizde mahallelerimizde kuracağımız halk meclisleri ile zaten sizleri yönetimlere dahil etmiş olacağız. 1 yıldır çocuklarımız ölmüyor ve cenazeler gitmiyor. Bu kardeşlik projesinin başarıya ulaşması için elimizden geleni yapıyoruz. AKP ve lideri Başbakan Erdoğan, 12 yıldır oyalama taktikleri ile bu projeyi sekteye uğratıyor."
Milletvekili Gür, son dönemde HDP'ye yapılan saldırılara değinerek, "Cemaat gibi Fethullah Gülen gibi beddua da etmiyoruz. Karadenizli kardeşlerimizin bize sahip çıkmalarını beklerdik. Ne yazık ki evlerine giden Halkın Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı’na saldırıyorlar. Buralarda AKP'nin araçları cirit atıyor. Onlar bizim araçlarımıza saldırıyor ve ardından mağdur edebiyatı yapıyorlar" dedi.
BDP heyeti daha sonra Dönerdere Köyü’ne geçerek buradaki köylülerle bir araya geldi.

FA(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)