BDP, Van, Hakkari ve Bitlis'teki belediyelerin büyük çoğunluğunu kazandı. 
Büyük heyecanla beklenen yerel seçimlerin resmi olmayan sonuçları belli oldu. Van Büyükşehir Belediye Başkanlığını BDP'li Bekir Kaya kazanırken, AK Parti Van'da sadece 2 ilçede belediye başkanlığını alabildi. Resmi olmayan sonuçlara göre BDP; Van'ın Bahçesaray İlçesi'nde Mehmet Garip Aykut, Başkale'de İhsan Güler, Çaldıran'da Faruk Demir, Çatak'ta Celalettin Bartu, Edremit'te Sevil Çetin, Erciş' Diba Keskin, Gürpınar'daki Zeki Yıldız, Muradiye'de Mehmet Ali Tunç, Özalp'te Handan Bağcı, Saray'da Abdulkadir Çalışkan, İpekyolu'nda Aygül Bidav ile kazandı. Ak Parti ise, Gevaş İlçesi'ni Sinan Hakan, Tuşba İlçesi'ni de Fevzi Özgökçe ile kazandı.
HAKKARİ'DE DE BDP
Hakkari'de BDP belediyeyi kaptırmadı. Hakkari'de BDP'nin kadın kotasından başkan adayı Dilek Hatipoğlu belediye başkanlığını kazanırken, Çukurca İlçesi'ni BDP'li Servet Tunç, Şemdinli İlçesi'ni Seferi Yılmaz, Yüksekova'yı Ruken Yetişkin kazandı.
Bitlis'te ise, BDP adayı Hüseyin Olan belediye başkanlığını Ak Parti'den aldı. Ak Parti Adilcevaz İlçesi'ni Necati Gürsoy, Tatvan İlçesini de Fettah Aksoy ile kazandı. BDP Ahlat İlçesi'nde Abdurrahman Doğar, Güroymak'ta Mehmet Emin Özkan, Hizan'da İhsan Uğur, Mutki'de ise Özcan Birlik ile başarıya ulaştı.

(FE/İD)