ANKARA, () - CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye sunduğu soru önergesinde, "Bursa'da Vali Yardımcısı Mehmet Özcan'ın oğlunun sünneti için söz konusu camide şadırvan önüne taht kurarak düzenlediği mevlit için kimden izin alındı?" diye sordu.
CHP'li Oran, Bursa'da 6 yaşındaki oğluna Osmanlı Padişahı Murat Hüdavendigar’ın kabrinin bulunduğu aynı adı taşıyan cami avlusunda, Osmanlı usulü sünnet töreni düzenleyen Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Özcan'ı eleştirdi. Oran, "Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Özcan ve eşi Nüket Özcan, 6 yaşındaki oğulları Mehmet Özcan'ın sünnet düğününü öncesi Osmanlı Padişahı Murat Hüdavendigar'ın kabrinin bulunduğu aynı adı taşıyan camii avlusunda, dün (29 Mayıs 2014) mevlit düzenlediği fotoğraflarıyla birlikte basına yansıdı. Mehter takımı, kılıç-kalkan ekibi ve ateşbazların gösterilerinin de yer aldığı mevlide şehzade kıyafeti giyen Mehmet Özcan'ın, at üzerinde geldiği, gösteriler yapıldığı belirtildi. Bu arada, vakit namazı için ve turist olarak cami avlusuna gelenlerden bir kısmı törene tepki gösterirken, bir bölümü de cep telefonuyla töreni fotoğrafladı" açıklamasında bulundu.
"CAMİDE SÜNNET MEVLİDİ İZNİNİ BURSA VALİSİ MÜNİR KARALOĞLU MU VERDİ?"
Oran soru önergesinde, "Vali Yardımcısı Mehmet Özcan'ın oğlunun sünneti için söz konusu camide şadırvan önüne taht kurarak düzenlediği mevlit için kimden izni alındı? Camide sünnet mevlidi iznini Bursa Valisi Münir Karaloğlu mu verdi? Kamuya ait bir camiinin özel amaçlı bir etkinliğe tahsisine olanak tanıyan yasal dayanak nedir? Bursa'da daha önce bu şekilde sünnet, düğün için kullanılan başka bir cami/kabir var mıdır? Varsa bunlar hangileridir ve kimlere bu şekilde tahsis edildiler? Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Özcan'ın Murat Hüdavendigar'ın kabrinin bulunduğu aynı adı taşıyan camideki bu etkinlik için herhangi bir ödeme yaptı mı? Ödeme yapıldıysa bu kim tarafından karşılandı, valilik bütçesinden mi bireysel olarak kendisi mi bu ödemeyi yaptı? Camiye ibadet ve kabir ziyareti için gelen vatandaşların şikâyetleri hakkında Bursa Müftülüğü hangi işlemleri yaptı? Camide mevlit için Bursa Müftülüğünün herhangi bir dahli var mıdır?" diye sordu.

(HT/SS)