GENELKURMAY Başkanlığı, Türkiye-Suriye sınırından kaçakçılar ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığını ve açılan ateş sonucunda 50 adet bidon içerisinde 9 ton mazot olan bir aracın imha olduğunun tespit edildiğini, Türkiye tarafından kaçakçıların sınıra yaklaşmaya devam etmesi üzerine güvenli güçleri ile kaçakçılar arasında arbede çıktığını açıkladı.
Türkiye-Suriye sınırındaki, 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Şht.Çvş.M.Özeker Hudut Karakol sorumluluk bölgesinde, dün saat 17:15'ten itibaren, kaçakçılık yapmak maksadıyla kaçakçıların boş 100-120 araçlarıyla farklı noktalarda toplandıkları, Suriye tarafında ise kaçakçıların araçları ile birlikte sınır hattına doğru yaklaştıkları tespit edildi.
Her iki taraftaki gruplara, sınır hattına doğru yaklaşmamaları konusunda Türkçe ve Arapça ikazlarda bulunuldu. Kaçakçılar ikazlara uymayarak beklemeye ve sınır hattına yaklaşmaya devam ettti. Dün saat 19:30’da Suriye tarafından sınır hattına yaklaşık 30 metre mesafeden, Kaleşnikof piyade tüfeği olduğu değerlendirilen silahlarla bölgede güvenlik güçlerine hedef gözetmeksizin toplam 10-15 atım ateş açıldı. Bu durum üzerine bölgede bulunan güvenlik güçleri tarafından, meşru müdafaa ve angajman kuralları çerçevesinde hedef gözetmeksizin ateşe ateşle karşılık verildi. Kaçakçılar sınır hattından hızla uzaklaştı.
Güvenlik güçlernin açtığı ateş sonucunda, Suriye tarafında, üzerinde yaklaşık 150 adet bidon içerisinde 9 ton mazot olan bir aracın imha olduğu tespit edildi. Gerek Suriye tarafındaki gerekse Türkiye tarafındaki kaçakçı gruplara müdahaleler devam ettti. Gruplar farklı bölgelerden sınır hattına yaklaşmaya devam etti. Özellikle Türkiye tarafında kaçakçılar ile her bölgede arbedeler çıktı. Yapılan müdahaleler sonucunda güvenlik güçleri tarafından kaçakçılık girişimi engellendi.
Olayla ilgili olarak Hatay Valiliğine bilgi verildi. (MV)