AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel, "Antalya'da suyu tekrar ucuzlatacağız" dedi.

Partisinin aday tanıtım toplantısına katılan Menderes Türel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını devraldığında, Türkiye'de en pahalı suyunu Antalyalıların kullandığını belirtti. O seçimden önce söz verdiğini hatırlatan Türel, "Dedim ki suda indirim yapacağız. Göreve geldik ve yüzde 68 indirim yaptık. Antalyalıları, Türkiye'nin en ucuz suyunu kullanan vatandaşlar haline getirdik" diye konuştu.

Türel, başkanlık görevi devretmesinin ardından CHP'li Mustafa Akaydın'ın su fiyatlarına zam üstüne zam yaptığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Bizden sonra ne oldu? 2009'da seçimlerden önce 'Suyu daha da ucuzlatacağız' diyenler ne yaptı? Zam üstüne zam yaparak Antalya'yı suyu en pahalı kullanan illerin başına getirdi. Biz Türkiye'nin en ucuz suyunu bırakmıştık. Suya yaptıkları zamlarla bugün Antalyalılar, Türkiye'de suyu en pahalı kullanan vatandaşlar oldular."

Muhalefet adaylarının köy ve beldelerde 'hayat pahalılaşacak' iddiasının tamamen yalan olduğunu ifade eden Türel, sözlerini şöyle tamamladı:

"Onlar şimdi seçimden sonrasının hazırlıklarını yapmak için 'köylerde hayat pahalılaşacak' diyor. 'Köylerde su fiyatları şehirlerle aynı olacak' diyorlar. Onlara inanmayın. Biz geçmişte nasıl su fiyatlarını indirdiğimiz gibi, hayatı ucuzlaştırdıysak köylerde de ilçelerde de gene hayatı ucuzlatacağız. Biz yalan dolanla milleti kandırmayız. Millete verdiğimiz sözü tutarız." (FOTOĞRAFLI)