AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Büyükşehir Yasası çerçevesinde kapatılması gündemde olan Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği'nin (GATAB) kapatılmayacağını, gerekli düzenlemeleri yaptıklarını söyledi.
Ak Parti Antalya İl Başkanlığı, ilçelerdeki belediye başkan adaylarının tanıtımına Kemer'de devam etti. Kemer'in Aslanbucak Mahallesi'ndeki Ak Parti Seçim Koordinasyon Ofisi'nde düzenlenen programda, partinin Kemer Belediye Başkan adayı Yusuf Üras halka tanıtıldı. Programa, Ak Parti'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, İl Başkanı Mustafa Köse ve partililer katıldı. Programın açılışında konuşan Ak Parti İlçe Başkanı Ferruh Derin, "Markalaşan Ak Parti belediyeciliği ile artık Kemer'in buluşma zamanı geldi. Buradaki kalabalıktan bunun gerçekleşeceğine inanıyorum" dedi.
AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ
Belediye Başkan adayı Yusuf Üras da ilçeye Ak Parti belediyeciliğini getireceklerini, diğer partilerin hizmet yapacak adayı ortaya koymadığını ifade etti. Kemer'de hiç proje düşünülmediğini söyleyen Üras, "Bugüne kadar sadece kavga edildi. Hizmet ve proje sadece Ak Parti'de var. Hizmet istiyorsanız, hizmetin tek adresi Ak Parti'dir" dedi. İl Başkanı Mustafa Köse ise Kemerlilerin Üras'ı çok iyi tanıdığını belirterek, "Yusuf Üras'ın arkasında olduğumuzu söylemeye geldik. Onun vaadi ve sözü, bizim vaadimiz ve sözümüzdür" diye konuştu. Köse, Kemer'de hizmet olmadığını, Antalya ve Kemer'i hizmetle buluşturmak istediklerini kaydetti.
ASLANBUCAK, KUZDERE
Gençlik yıllarında Kemer'in tozunu yuttuğunu ve bu bölgeyi çok iyi tanıdığını kaydeden Ak Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, her zaman Kemerli Menderes Türel olmaktan dolayı övünç duyduğunu söyledi. İsim vermeden CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı da eleştiren Türel, "Büyükşehir yasası çıkınca bazılarına Kemer'in köylülerine gitmek zor gelmiş. Bu yasa çıktı, Kemer'in köy ve mahallelerini öğreniyorlar. Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gelenlere, 'Aslanbucak ve Kuzdere neresi? diye sorun. Belki de 'Kaş'ın bir mahallesi' diyeceklerdir. Ama Aslanbucak ve Kuzdere'yi Menderes Türel bilir" dedi.
GATAB TARTIŞMASI
Büyükşehir kanunu çıkarken, GATAB Başkanı Yusuf Üras'la görüştüklerini anlatan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başkan koşa koşa geldi. 'GATAB kapanırsa, Kemer'in hizmetinde ciddi sorun olur. Kanun düzenlenirken bu konuda bir tedbir almanızda fayda var' dedi. Derhal kolları sıvadık ve GATAB'a ikinci bir belediyenin üye olması için tedbir alınması gerektiğini ifade ettik. Ama maalesef, muhalefet bunu engelledi. Başka bir belediyenin üye olmasını, 'GATAB kapansın' diye engelledi. Ama biz yılmadık ve gereken düzenlemeyi yaptık. GATAB aynı haliyle ve aynı şekliyle seçimlerden sonra yoluna devam edecek. GATAB'ta çalışan kardeşimiz işsiz kalmayacak. GATAB'ın kapanmasından ne istiyorsunuz? Bırakın o kardeşlerimiz Kemer'e hizmet etsin."
Konuşmaların ardından partilileri selamlayan Türel, Köse ve Üras, ellerindeki karanfilleri attı. Program, Menderes Türel ve Mustafa Köse'nin Aslanbucak Mahallesi Ak Parti Seçim Koordinasyon Ofisi'nin açılışını yapmasının ardından sona erdi. (FOTOĞRAFLI)