TUNCELİ'de Demokratik Haklar Federasyonu'nun (DHF) desteklediği bağımsız belediye başkan adayı Ali Tacer, seçim bürosunun açılışını yaptı.  2009 Mart yerel seçimlerinde DHF'nin desteklediği bağımsız aday BDP ile yarışmış seçimi 700 oy farkı ile kaybetmişti.
Önümüzdeki 30 Mart yerel seçimlerinde Tunceli'de CHP ve BDP ile yarışması beklenen DHF'nin desteklediği bağımsız aday Ali Tacer'in seçim bürosunun açılışı için Okullar Caddesi'nde yürüyüşe geçen yaklaşık 4 bin kişi, 'Söz yetki karar Dersim halkının' sloganı atarak Cumhuriyet Caddesi üzerinden, seçim bürosunun olduğu Sanat Sokağı'na geldi.
Seçim bürosunun açılışı öncesi kurulan platformda, hükümeti eleştiren kısa tiyatro gösterisi yapıldıktan sonra konuşa bağımsız belediye başkan adayı Ali Tacer, 40 yıllık bir mücadelenin sonucu ortaya çıkan bir hareketin adayı olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Bizler öyle sıradan, ya da tesadüfi bir araya gelmiş bir grup değiliz. Biz 40 yıllık bir tarihi olan mücadelenin içinden gelen, devrimci bir mücadelenin mirasçılarıyız. Bizim mücadelemiz halktan, emekçiden, ezilenden yanadır, sömürü düzenine karşıdır, faşizme, zulme karşıdır. Bizleri sadece seçimlere endeksli bir grup olarak görmek isteyenlere sesleniyorum; bizleri tanıyın, bizler Dersim'de gezi ruhunu, Roboski'de katledilenleri, Lazkiye'de katliama uğrayan mahsum halkı temsil ediyoruz. Bizi tanıyın, biz ezilen halkların temsilcisiyiz, bizi tanımadan, hakkımızda yorum yapmayın. Biz bu seçimlerde Dersim halkının özgür iradesini temsil ediyoruz. Seçimlerde AKP ve cemaat ile işbirliği yapan güçler ile yarışacağız. Bir yandan cemaat uzantıları üzerinde iktidar olmak isteyenler, diğer taraftan da AKP'nin karanlık gücüne karşı mücadele eden güçlerin temsilcileri olarak seçimlerde zaferle çıkacağız. Biz bu seçimlerde Dersim'in onurlu direnişini geliştiriyoruz."
Konuşmaların ardında Tunceli kent merkezi ve ilçelerde DHF'nin gösterdiği bağımsız belediye başkan adayları ile belediye ve il genel meclis üyeleri, halka tanıtıldı. Davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla seçim bürosunun açılışı yapıldıktan kalabalık olaysız dağıldı.