HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Tekirdağ’ın Altınova Mahallesi'nde partisinin seçim bürosu açılışına katıldı. Sandalye üzerine çıkarak konuşan Tuncel, hükümetin 'Kentsel Dönüşüm' politikasını eleştirerek "Kendilerine rant yaratmak için insanların evlerini başına yıkıyorlar" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, partisinin seçim bürosu açılışına katılmak için Tekirdağ’a geldi. Seçim otobüsüyle partinin seçim bürosunun bulunduğu Altınova Mahallesi’ne gelen Tuncel’i yaklaşık 300 partili Kürtçe sloganlarla karşıladı. Partililerle selamlaştıktan sonra sandalye üzerine çıkarak konuşma yapan Tuncel, hükümetin kentsel dönüşüm politikalarını eleştirerek, şöyle devam etti:
"Kentsel dönüşüm' diye bir bela burada da var. 'Kentsel dönüşüm' adı altında insanların evlerini başına yıkıyorlar. Daha güzel kentlerde, alanlarda yaşamak bizlerin de hakkı. Biz yerinde dönüşümü insanlara göstereceğiz. Şimdi kentsel dönüşümde ne yapıyorlar? Özellikle Roman yurttaşların, Kürtler'in ve Araplar'ın yaşadığı yerleri, yani 'toplumun ötekileri'; yoksulların yaşadığı yerlere göz koyuyorlar. Sonra elimizden alıyorlar. Bizi şehrin en ucra köşelerine atıyorlar kendileri orada bir avuç zengine peşkeş çekiyorlar. Kendilerine rant yaratmak için insanların evlerini başına yıkıyorlar. Bütün Türkiye’de uyguladıkları kentsel dönüşüm bu işte biz buna karşıyız. Bu Ankara’nın meselesi değil. Bu tam da yerel yönetimlerin meselesidir."
Konuşmasının ardından seçim bürosunun açılışını yapan Tuncel, seçim otobüsüne binerek Marmara Ereğlisi İlçesi'ne geçti. Program boyunca sivil polis ekipleri seçim bürosu çevresinde güvenlik önlemi aldı.