HDP’Lİ TUNCER’İN OTOBÜSÜNE SALDIRI
HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Edirne’den, partisinin seçim bürosunu açmak üzere seçim otobüsü ve 15 araçlık bir konvoyla Keşan İlçesi'ne ggeçti. Şehitlik Caddesi üzerindeki Alipaşa Çarşısı’ndaki seçim bürosunun önüne otobüsle gelen Sebahat Tuncel, burada kendisini bekleyen yaklaşık 100 kişilik bir gruba hitap etti. Tuncel, şöyle konuştu:
"HDP olarak tüm Türkiye’de yerel yönetimleri, demokrasiyi geliştirmek için Türkiye halklarının kardeşliğine köprü kurmak için, yerelde yaşanan sorunlarımıza çözüm bulmak için Türkiye’nin hemen hemen her tarafından aday gösterdik. 57 ilde ve 600’ün üzerinde ilçede adaylar göstererek HDP’nin politikasını, yerel yönetimlere ilişkin yaklaşımını, kadın özgürlüğüne bölücü yaklaşımları halkımızla paylaşıyoruz. Bugün, Edirne’den sonra Keşan’dayız ve devam edeceğiz. Biz, HDP olarak demokrasinin asıl inşa edileceği alanın yereller olduğunu, Keşan’dan, Edirne’den ancak demokratik bir kültürü, demokratik bir siyaseti inşa edebilirsek Ankara’nın değişebileceğine inanıyoruz."
Sebahat Tuncel’in konuşması sırasında seçim bürosunun önüne gelerek Türk bayrağı açan 30 kişilik bir grup, 'Ne mutlu Türk'üm diyene' sloganı atmaya başladı. Grubun, HDP’lilerin bulunduğu alana girmek istemesine polisler engel oldu. Tepkilerin artması üzerine Tuncel, konuşmasını bitirdikten sonra seçim bürosunun açılışını yapmadan otobüsle alandan ayrılmak istedi. Bu sırada gruptakiler, Tuncel ve partililerin bulunduğu otobüse tencere, tava ve taş fırlattı. Hareket halindeki otobüsün arkasından koşarak taş fırlatmaya devam eden gruba polisler müdahale etti. Seçim otobüsü ve konvoyda bulunan araçlar geniş güvenlik önlemleri altında Keşan'an ayrılarak Enez İlçesi’ne hareket etti. Olaylarda yaralanan ve gözaltına alınan olmadı.
Ünsal YÜCEL/KEŞAN (Edirne), () ÜY(LK/)(FOTOĞRAFLI)