Fatih TURAN/TRABZON, () - MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, seçim çalışmaları için geldiği Trabzon’da gazetecilerin MHP Milletvekili Koray Aydın’ın "Başbakan Katar’a kaçacak" sözlerini hatırlatması üzerine, "Katar olmazsa Malezya olur. Koray Bey laf olsun diye söylemiyor. Bildiklerimiz, duyduklarımız var. Belli ülkelere büyük miktar para transferleri yapıldığı söyleniyor" dedi.
MHP Trabzon İl Başkanlığında gazetecilerle biraraya gelen Türkeş, Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın geçen hafta kentte düzenlenen mitingde 17 Aralık olaylarına işaret ederek, "Başbakan Katar’a kaçacak" sözlerinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:
"Katar olmazsa Malezya olur. Yani Koray Bey onları söylerken laf olsun diye söylemiyor. Bildiklerimiz, duyduklarımız var. Takip ediyoruz, yoğun söylentiler var. Belli ülkelere büyük miktarlı para transferleri yapıldığı söyleniyor. Oradan bu yorumları yapıyoruz. Koray beyin yorumunun temelinde de o var. Ama bir tek Katar’a gitmemiş, başka ülkeler de var."
TWITTER’IN YASAKLANMASI
Twitter’e erişimin engellenmesini değerlendiren Türkeş, yasaklamanın sadece itibar değil, ekonomik kayba da sebep olabileceği uyarısında bulunarak şöyle konuştu:
"İleri demokrasi derken, dünyadaki ilk 10 ülkeden birisi olacağız derken Kuzey Kore ve o sevmediği Esad ile aynı seviyeye düşmüş görünüyor. Artık bunun ekonomik olarak da sıkıntılarının geleceği konuşuluyor. Yani turizme kadar. Turist gelirken internet var mı, kablosuz bağlantı var mı? Facebook'a giriliyor mu? Bunların hepsini kontrol ediyor. Şimdi medeniyet ölçütü olarak görülen Twitter’e girememek zaten kabul edilebilir bir şey değil. İleride ülkeyi zarara uğrattığından belki de hakkında dava bile açılabilir."

FT(TM/SS) (FOTOĞRAFLI)